Romige spaghettti carbonara met groene asperges

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-04-2016
  • Romige spaghettti carbonara met groene asperges

    Romige spaghettti carbonara met groene asperges

    Romige spaghettti carbonara met groene asperges

In het kooktijdschrift "Lecker" van mei 2014 stond dit heerlijke recept met witte asperges en penne.
Nu had ik geen witte asperges in huis, maar wel groene. Dat moest ook kunnen dacht ik.
In plaats van de genoemde penne wilde ik liever spaghetti gebruiken. Ook had ik nog een half pakje room in de koelkast dat op moest.
Alles met elkaar vormde dit een heerlijke maaltijd, die ik zeker vaker ga maken.
Misschien de volgende keer wel met witte asperges.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 grm groene asperges, schoongemaakt, onderste 3 cm. verwijderd en in stukken gesneden
zout
plm. 60 - 70 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
2 eieren
versgemalen zwarte peper
mespunt cayennepeper
plm. 225 gram spaghetti
100 ml slagroom
plm. 100 gram gerookte spekreepjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan
koekenpan
vergiet.
garde of staafmixer

Bereidingswijze

Spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig bakken.
Eieren loskloppen met de room. Kruiden met peper en zout en wat cayennepeper.
Helft van de geraspte kaas erdoor roeren.

Spaghetti koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laatste 5 minuten de aspergestukjes toevoegen en meekoken met de spaghetti.
Spaghetti + asperges afgieten (klein beetje kookwater bewaren) in een vergiet en daarna direct terug in de pan met het beetje kookwater.
Nu gaan direct de losgeklopte eieren en de spekreepjes door de spaghetti en de asperges.
Goed doorroeren.
Verdelen over de borden. Wat versgemalen zwarte peper erover en de rest van de geraspte kaas en dan.......
SMULLEN MAAR !!


Bron

aangepast recept uit "Lecker"

Serveertip

In plaats van spekreepjes kun je ook reepjes gedroogde tomaten door de spaghetti doen. Helaas heet het gerecht dan geen "carbonara" meer, maar is zeker lekker.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-05-2016

Je hebt helemaal gelijk mick72. Ik ken de bereiding van pasta carbonara. In de echte pasta carbonara zitten ook geen asperges. Ik heb de naam overgenomen van het gerecht uit het tijdschrift zoals genoemd in mijn recept. En wij vonden dit erg lekker en vanwege de spekreepjes wilde ik het toch een carbonara noemen. Wel leuk dat je de bereiding van de echte carbonara als reactie weergaf.

mick72 avatar
mick72 04-05-2016

Een heerlijke combinatie, pasta met asperges. Zeker nu het seizoen er weer is. Maar een pasta carbonara maakt met niet met room of slagroom, noch met Parmezaanse kaas. Dat doe je met geklopte eieren die je door de pasta doorroert en verhit (niet laten stollen anders lijkt het net een omelet). En de kaas, daar gebruik je een Pecorino Romano voor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten