Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2016
  • Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

    Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

    Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

  • Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

    Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

    Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

We kunnen het niet laten als we bij de Makro zijn: grote stukken vlees kopen. Dit keer kochten we procureur (varkensschouder). Het was een stuk van 2,7 kilo. Maar ja, we verwachtten ook veel gasten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk)
150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje)
75 ml witte wijnazijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 uien in grove stukken gesneden
4 tenen knoflook, grof gehakt
200 ml barbecuesaus (zie hier onder)
4 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel mosterd
2 theelepels gedroogde tijm
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel cayennepeper naar smaak
2 theelepels zout


Voor de barbecuesaus
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Je maakt dit gerecht in een slowcooker of als je die niet hebt in een zware pan met een deksel die goed afsluit in de oven.

Bereidingswijze

Zet de oven op 110 graden.

Braad het vlees aan.
Meng alle ingrediënten voor de bbq-saus.
Meng alle ingrediënten voor het vlees, behalve het vlees, in de pan en leg het vlees er bovenop. Wentel het door het mengsel heen en doe de deksel op de pan. Maak even warm op het vuur en zet de pan daarna met de deksel erop in de oven.
Vervolgens wacht je een uurtje of 6/7. Check af en toe en draai het vlees om. Kijk ook of het vlees nog wat vocht nodig heeft. Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt. Niet helemaal gaar? Een uurrje langer in de oven! Haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal. Haal al het vet wat je weg kunt halen van het vlees. Je wrijft het als het ware van het vlees.
Trek met twee vorken het vlees uit elkaar zodat het draadjesvlees wordt.
Kook de bbq-saus in tot een mooie dikke saus.

Bron

Dit is een combinatie van een recept van smulwebcollega's sipplex en a3anne..

Serveertip

Lekker hard broodje erbij, en de bbq saus. De koolsalade heb ik in een apart recept staan.

Laatste reacties

karin206 avatar
karin206 01-07-2016

Ik vind het Recept van de man die koken kan vele malen beter sorry

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten