1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2016

Ingrediënten 4 personen


1 kg procureur zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk)
150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje)
75 ml witte wijnazijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 uien in grove stukken gesneden
4 tenen knoflook, grof gehakt
200 ml barbecuesaus (zie hier onder)
4 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel mosterd
2 theelepels gedroogde tijm
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel cayennepeper naar smaak
2 theelepels zout


Voor de barbecuesaus
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder


Verder heb je nodig


Je maakt dit gerecht in een slowcooker of als je die niet hebt in een zware pan met een deksel die goed afsluit in de oven.


Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus
Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus
Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus
Pulled pork met zelfgemaakte barbequesaus

We kunnen het niet laten als we bij de Makro zijn: grote stukken vlees kopen. Dit keer kochten we procureur (varkensschouder). Het was een stuk van 2,7 kilo. Maar ja, we verwachtten ook veel gasten. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven op 110 graden.

Braad het vlees aan.
Meng alle ingrediënten voor de bbq-saus.
Meng alle ingrediënten voor het vlees, behalve het vlees, in de pan en leg het vlees er bovenop. Wentel het door het mengsel heen en doe de deksel op de pan. Maak even warm op het vuur en zet de pan daarna met de deksel erop in de oven.
Vervolgens wacht je een uurtje of 6/7. Check af en toe en draai het vlees om. Kijk ook of het vlees nog wat vocht nodig heeft. Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt. Niet helemaal gaar? Een uurrje langer in de oven! Haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal. Haal al het vet wat je weg kunt halen van het vlees. Je wrijft het als het ware van het vlees.
Trek met twee vorken het vlees uit elkaar zodat het draadjesvlees wordt.
Kook de bbq-saus in tot een mooie dikke saus.

Serveertip

Lekker hard broodje erbij, en de bbq saus. De koolsalade heb ik in een apart recept staan.

Bron

Dit is een combinatie van een recept van smulwebcollega's sipplex en a3anne..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top