1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oranjebollen met advocaatroom

Oranjebollen met advocaatroom

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2016

Ingrediënten 10 personen


Voor de bollen100 ml water
100 ml melk
100 g boter
1 snufje zout
100 g bloem
4 eieren


Voor de vulling
(voor 10 bollen)
500 ml slagroom
Naar smaak advocaat toevoegen

Chocoladeglazuur

300 gr. witte chocolade
1 a 2 eetlepels water
Klein beetje slagroom
Op oliebasis oranje kleurstof
Gekleurde sprinkels of iets anders wat je leuk vind

Spuitzak, kartelspuitmondje



Oranjebollen met advocaatroom
Oranjebollen met advocaatroom
Oranjebollen met advocaatroom
Oranjebollen met advocaatroom
Oranjebollen met advocaatroom
Oranjebollen met advocaatroom

Iedereen kent de bossche bol wel. Lekker goed gevuld met slagroom.  Ik bedacht een variant voor Koningsdag, bevrijdingsdag of gewoon voor als je zin hebt in oranje !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden

Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.De bloem gaat dan iets kleuren, daaraan zie je dat ie gaar is. Haal de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote doppen en bak de soezen in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Klop de slagroom met suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van de soezen en spuit de slagroom erin. Doop de soezen in het glazuur en laat ze uitharden op een koele plek

Klop de slagroom zoals gebruikelijk stijf en voeg naar smaak advocaat toe
Neem een spuitzak en een kartelspuitmondje. Vul de spuitzak met de advocaatroom
Snij met een scherp mesje een kleine opening aan de onderkant van de soes.Vul de soezen goed met de room. Pas op dat je niet teveel doet anders spuit je de soes kapot.

Smelt de witte chocola met wat slagroom en een klein beetje water in de magnetron of in een pannetje au bain marie. Voeg een klein beetje kleurstof toe en roer tot het egaal gekleurd is.

Je kunt de soezen dopen in de chocolade maar ik heb daar niet zon goed ervaringen mee. Giet met een lepel een beetje chocoladeglazuur over de bol en strijk met een spatel voorzichtig uit over de gehele bol.

Neem wat leuke versiersels, bijv. roodwitblauwe hagelslag en strooi wat over de bol.

Laat hierna evt. in de koelkast uitharden.

Succes en eet smakelijk !

Serveertip

Ook een leuke bol om met Bevrijdingsdag te eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquebvg


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquebvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top