BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-04-2016
  • BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

    BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

    BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

BBQ Pulled pork met ovenfrietjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
> 8 Roseval aardappelen
> 1 kg varkensvlees (schouder)
> 3 eetlepels olijfolie
> 1 eetlepel zout
> 1 eetlepel peper
> 2 kopjes BBQ saus
> 1 gesneden rode ui
> 1 kop geraspte peper jack
> 2 tot 3 stengels lente-ui
> Geraspte cheddar (naar smaak)
> 150 ml zure room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

> Verwarm de oven voor op 220°C.
> Snijd de aardappelen in plakjes van ± 1 cm en snijd de plakjes in reepjes van ± 1 cm.
> Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi de aardappelen met zout en peper, inwrijven zodat alles gelijkmatig is bedekt.
> Wrijf het varkensvlees rondom in met BBQ saus.
> Leg de gesneden aardappelen op een bakplaat, samen met de varkensschouder. Zorg ervoor dat de aardappelen het varkensvlees niet raken.
> Bak gedurende 45 minuten.

>Verwarm de oven voor op 175°C.
> Verwijder de aardappelen, plaats dan het varkensvlees in het midden van de lade. Bak deze nog eens gedurende ± 2 uur.
> Versnipper het varkensvlees in een grote kom met behulp van twee vorken.
> Vermeng het draadjesvlees met de rest van de BBQ saus.
> Start met een laag aardappelen (in een bakplaat)
> Daarna een laag varkensvlees
> Vervolgens rode ui, Pepper Jack kaas, lente-uitjes
> Herhaal de 3 voorgaande stappen.
> Bestrooi met cheddar kaas
> Bak ± 15 minuten, tot de kaas is gesmolten.

Bron

Buzzfeed (http://www.buzzfeed.com/alvinzhou/stop-everything-right-now-and-make-these-bbq-pulled-pork-fri?utm_term=.venGm77wmO)

Serveertip

Serveer bijvoorbeeld met zure room!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten