Moeders pavlova

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-04-2016
  • Moeders pavlova

    Moeders pavlova

    Moeders pavlova

Deze pavlova had ik eigenlijk gemaakt voor Valentijnsdag en was al in de vergetelheid geraakt. Zeer geschikt als lekker taartje voor moederdag. Niet heel moeilijk, wel heel apart zoet en lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Ingredienten
3 eiwitten
snufje zout
100 gram fijne kristalsuiker
Wat druppeltjes citroensap
100 gram poedersuiker
Rode kleurstof

Mascarponecreme

Ingredienten
250 gr. mascarpone
250 gr. slagroom
Kirschwasser
Ingrediënten vlaaivulling
200 gram zure rode kersen uit pot.
75 gram witte suiker
15 gram maïzena

Evt voor het gemak ter vervanging gewoon een pot vlaaivulling van Hak ;))

Hartjes decoratie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

.
Bereidingswijze

Pavlova:

Klop met een mixer of in je keukenmachine de eiwitten met een klein beetje zout stijf. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel kristalsuiker toe en blijf kloppen.
Neem hierna de citroensap (verse citroen), maar doe dit pas zodra de eiwitten goed stijf zijn. Je moet dan pieken kunnen trekken en de eiwitten moeten in de kom blijven zitten terwijl je de kom omkiept.
Voeg in drie keer de poedersuiker bij en als alles erbij is dan nog even 5 minuten ongeveer doorkloppen. Doe tenslotte wat kleurstof erbij. Wil je echt rood hebben dan neem je wat meer druppels, wil je wat lichter dan wat minder druppels. Hou er rekening mee dat kleur vervaagd tijdens het bakken maar neem niet teveel druppels als je echt rose wil. Ik nam 3 druppeltjes.

Verwarm intussen de oven voor op `100 graden

Neem een bakplaat, bekleed hem met bakpapier en trek een cirkel op het bakpapier met behulp bijv. van een bord. Omtrek ongeveer 20 cm. Neem de merinque en verdeel deze over de cirkel.
Bak hem vervolgens in de oven op 100 graden.
Wanneer je de merinque wit wilt laten dan heb je kans dat ie gaat verkleuren. Dit kan je voorkomen door de temperatuur van je oven te verlagen en evt. de deur een stukje open te laten. In deze is het niet nodig omdat de merinque gekleurd is , dus die kan je gewoon afbakken op 100 graden.

Vlaaivulling

Bereidingswijze

Vang het sap van de kersen op en laat de kersen uit lekken.
de maizena met de suiker aanlengen met een paar el kersensap uit pot tot een glad papje roeren

Doe de kersen met 75 ml van het kersensap in een pan op matig vuur, verwarm de kersen totdat ze koken . Roer het maizenapapje tot een glad geheel, giet het mengsel bij de warme kersen en meng alles goed. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de vulling is ingedikt, ongeveer 2 minuten, verwijder van het vuur, laat afkoelen

Mascarponecreme

Tijdens het bakken heb je tijd voor de creme . Klop hiervoor de slagroom met suiker stijf en voeg de mascarpone toe. Klop goed door. Neem de afgekoelde vlaaivulling en voeg deze toe aan de creme. Evt. kun je wat kirschwasser toevoegen als je dat lekker vind .

Nog makkelijker is het om een blik vlaaifruit te nemen van Hak ;))

Verdere bereiding:

Wanneer je merinque klaar is (pavlova) neem je hem uit de oven en laat hem , ondanks dat hij niet heel warm is, even rusten op het aanrecht. (tien minuten ongeveer) Hierna neem je je mascarponecreme en breng een laag aan op de pavlova.

Voor de afwerking strooi je wat hartjes over het geheel.

Ik verzeker je. Niet moeilijk, hartstikke leuk om te maken en smaakt echt heerlijk, krokant en een lekker zachte vulling . Tip: bewaar wel in de koelkast ....
Succes mocht je hem gaan maken en eet smakelijk

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 29-05-2016

Nog nooit pavlova gemaakt.... hoe lang is de oventijd?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten