Vietnamese Kip Pho

  • Vietnamees, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2016
  • Vietnamese Kip Pho

    Vietnamese Kip Pho

    Vietnamese Kip Pho

Pho is een Vietnamese soep met rijstnoedels. Je kunt er van alles als basisingrediënt in doen, garnalen, rundvlees of kip. Deze versie is met kip en courgetti in plaats van de rijstnoedels. En weer ben ik helemaal verrast door de prachtige smaakcombinaties uit het Verre Oosten, gember, koriander, kruidnagel, anijssterren, alleen van de geur word ik al helemaal blij. Courgetti is natuurlijk de uitvinding van de eeuw als je een beetje op de koolhydraten wilt letten, maar in dit gerecht komt het zo mooi tot z'n recht. Er komt aardig wat snijwerk aan te pas, daar ben je wel even zoet mee en de soep moet een half uurtje trekken. Dus al met al neemt de bereiding van dit gerecht wel een uur in beslag. Maar laat dat je niet weerhouden om het te maken want het is zo ontzettend lekker! Kijk op mijn site voor dit recept en andere leuke, slanke recepten: http://www.gezonddooreten.nl/2016/03/03/vietnamese-kip-pho/

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De soep, voor 4 personen:
2 liter groentebouillon (vers, van fond of een blokje)
een snufje kaneel
2 grote uien, fijn gesneden
ca 40 gram verse gember, fijngesneden (of met de rasp)
2 tenen knoflook fijn gesneden
2 eetlepels vissaus
4 kruidnagels
2 anijssterren (een goede groenteboer heeft dat wel in huis, essentieel voor de smaak)
geraspte schil van 1 limoen
4 kippendijtjes
3 a 4 courgettes
150 gram sperziebonen, gehalveerd
zeezout

In kleine bakjes erbij serveren:
2 eetlepels ongezouten pinda's, grof gehakt
1 rode peper, fijngesneden
1 limoentje in partjes
1 eetlepel munt, grof gesnipperd
1 eetlepel basilicum, grof gesnipperd
2 eetlepels koriander, grof gesneden
4 radijsjes in dunne plakjes
2 bosuitjes in ringetjes gesneden
sojasaus
150 gram taugé
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 352,41 kcal
Koolhydraten 23,76 g
Eiwitten 26,67 g
Vetten 15,48 g
Benodigdheden
10 kleine schaaltjes
1 spirelli
1 zesteur of dunschiller

Bereidingswijze

Voeg toe aan de warme bouillon: kaneel, ui, gember, knoflook, snufje zout, vissaus, kruidnagels, steranijs en limoenrasp. Breng aan de kook.
Zodra de soep kookt, voeg de kippendijtjes toe en laat een half uurtje op een zacht vuurtje garen.
Maak de courgetti.
In de schaaltjes: gehakte, gehakte pinda's, rode peper, limoenpartjes, munt, basilicium, de plakjes radijs, de bosui ringetjes, de helft van de koriander en sojasaus. Dit zijn de bijgerechtjes bij de soep.
Als de soep een half uurtje heeft opgestaan, haal je de kip eruit en trek je de kip met 2 vorken uit elkaar.
Zeef de bouillon, doe terug in de pan en voeg de sperziebonen toe. Breng weer aan de kook en laat ca 3 minuten koken.
Voeg de kip, de courgetti en de resterende koriander toe aan de bouillon.
Verdeel de soep over 4 kommetjes of diepe borden, leg er een handje taugé, een limoenpartje en een plakje radijs op en dien de soep met de bijgerechtjes op.
Lekker uit alle schaaltjes wat toevoegen aan je soep. Eet smakelijk!

Bron

Hemsley

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten