1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel

Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2016

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram grote garnalen
- 500 gram zoete aardappel (2 stuks)
- 2 mango's
- 1 bosje lente ui
- 2 flinke tenen knoflook
- 2 el gele Thaise curry pasta (rode kan ook)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 400 ml kippenbouillon
- 2 el Thaise vissaus (nam pla)
- 1 limoen (sap)
- 1 el oestersaus
- 1 el rietsuiker
- Arachide olie



Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel

Met deze Oranje curry kun je op elk Oranje feestje goed voor de dag komen. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Koningsdag of andere speciale Oranje aangelegenheden want je kunt beter elke week lekker eten dan maar 1 of 2 keer per jaar
De inspiratie van dit gerecht was een recept van Nigella Lawson. Een geweldige kok waar ik een grote bewondering voor heb. Ik hoop dat ze het niet erg vind dat ik er mijn eigen draai aan heb gegeven
Een beetje van Nigella en een beetje van mezelf dus. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes, kook ze ongeveer 5 minuutjes zodat ze nog een stevige bite houden)
- Snij de lente ui in ringetjes, hak de knoflook en koriander fijn, pers de limoen uit, schil de mango en snij de ze in blokjes.

Bereiding:
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de lente ui, voeg na ongeveer 1 minuutje de curry pasta toe en bak deze even goed mee (pas op niet laten aanbranden)
- Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en de vissaus toe en breng dit aan de kook.
- Doe de garnalen erbij en laat de saus weer aan de kook komen.
- Voeg dan de mango, zoete aardappel en het limoensap toe en roerbak dit nog enkele minuutjes.
- Maak verder op smaak met oestersaus en rietsuiker en strooi er de gehakte koriander overheen.
- Serveer met rijst of noedels.

Bron

Beetje van Nigella en een beetje van mezelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top