Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2016
  • Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

  • Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

  • Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

    Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

Toen we deze vis aten zei mijn man een paar maal achter elkaar
"Wat is dit vreselijk lekker, dat wil ik vaker eten."
Ik heb de kabeljauw (mag natuurlijk ook een andere witvis zijn) in Parmaham gerold. Rauw in de ovenschaal en daarover de champignon-pesto-roomsaus. Toen in de oven en wachten tot de vis klaar is. Ondertussen kun je de rest van de maaltijd voorbereiden.
Lekker makkelijk dus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 250 gram kabeljauwfilet of andere dikke witvis (ik had kabeljauwhaasje)
Plm. 4 plakken rauwe ham
Peper, zout
1 eetlepel roomboter
Plm. 100 gram champignons
1 sjalotje
1 klein glas droge witte wijn (plm 1/8 ltr)
100 ml slagroom
2 eetlepels basilicumpesto
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetje voor de saus
ovenschaal

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden (boven- en onder-warmte).

Sjalotje pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Kabeljauw kruiden met peper en zout en helemaal inpakken in de rauwe ham.
Leg de kabeljauw in de ovenschaal.

Saus:
Smelt de boter in een steelpan.
Bak hierin de sjalot-snippers glazig.
Doe de wijn erbij en kook de wijn op hoge warmtebron in tot je ongeveer 1 eetlepel vocht overhoudt.
Voeg de room toe en kook ook de room in tot die wat dikker wordt.
Voeg de champignons en de pesto bij de room.
Laat nog een paar minuten (plm. 5 min.) even zachtjes doorkoken.

Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.

Giet de saus over de vis.
Zet de schaal voor plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik even in de vis met een vork om te kijken of deze gaar is (de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis).

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, doperwten, worteltjes, sla, gebakken aardappelen etc. etc.

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 13-01-2018

Hallo Petra, zonet dit gerecht gegeten. Ik was hierop gekomen door de ingredienten in te vullen die ik nog in de koelkast had. Was wel lekker, maar niet voor herhaling vatbaar. De smaak van de kabeljauw valt in het niet door de andere ingredienten, jammer. Groetjes, Nelly

pwiggers avatar
pwiggers 20-07-2017

Heel leuk om te horen Ankie. Graag gedaan. Groetjes terug aan jullie beiden.

ankie43 avatar
ankie43 19-07-2017

Petra, dit was weer een heerlijk visje. Gemaakt met verse pangasius en tirolerschinken, had ik in de koelkast. lekker met gesmoorde prei en verse aardappelpuree met een flinke lik mosterd. De saus was heel goed gelukt en heerlijk. Bedankt weer en groetjes van Ankie en Marc.

pwiggers avatar
pwiggers 12-06-2017

Dank je wel Jos. Blij dat de vis in de smaak is gevallen. Heel veel sterkte voor jou en Hans. Hartelijke groeten , Petra

professoroud avatar
professoroud 11-06-2017

Vandaag dit recept van je gemaakt. Ik had geen sjalotje en heb een rode ui gebruikt maar verder het recept gevolgd en ik vond het heerlijk. Hans eet helaas steeds minder maar dat zal aan zijn ziekte liggen, helaas moet ik dan veel weggooien. Maar het recept blijft erin :)

pwiggers avatar
pwiggers 03-08-2016

Reactie van caroca bij mijn meldingen: Hallo Petra, op de een of andere manier lukt het mij niet om een reactie te geven bij je recept van die kabeljauw met rauwe ham, je weet wel welk recept ik bedoel. Wij vonden het erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar! De volgende keer doe ik geen zout meer op de vis, de ham is al zout genoeg, en gebruik ik rode pesto. Wij vonden de kleur van de saus, die wel erg lekker is, niet zo aantrekkelijk. Dat kwam denk ik ook door de combinatie met de wilde spinazie. Wat er wel weer lekker bij smaakte. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, bedankt voor dit heerlijke recept! groetjes, Caro

pwiggers avatar
pwiggers 30-07-2016

Dat klinkt wel heel erg lekker Caro. Succes met de kabeljauwfilet. Groet Petra

caroca avatar
caroca 29-07-2016

Dit lijkt mij een heerlijk maaltje voor morgen! Ik ga morgen naar de markt in Nijmegen en kan dan mooi verse vis meenemen. Lekker met gewokte wilde spinazie en een lekker stukje brood! Groet, Caro

pwiggers avatar
pwiggers 29-07-2016

Leuke reactie Ploon. Dank je wel. Ook arualB bedankt voor het meenemen.

ArualB avatar
ArualB 15-07-2016

Lijkt me heerlijk, meegenomen dus. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten