Kip Gon Bao

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2016
  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

  • Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

    Kip Gon Bao

Een tijdje geleden was ik met een groepje (ex)collega's bij een wokrestaurant. Heerlijk om er van alles en nog wat uit te proberen. Zelf leuke combinaties bedenken is daar makkelijk want alle ingrediënten staan er voor het grijpen en het is elke keer weer een verrassing hoe het smaakt. Een van de sauzen die ik erbij had was de Gon Bao saus en die vond ik zo lekker dat ik thuis eens ben gaan kijken of ik zoiets zelf zou kunnen maken. Ik vond op internet een recept dat ik als leidraad heb gebuikt. Zo is dit recept dus tot stand gekomen. Omdat ze het thuis ook allemaal lekker vonden zet ik het hier neer om niet te vergeten ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Marinade: ( ½ uur)
- ½ theelepel zout
- 2 koffielepels lichte sojasaus
- 1 koffielepel rijstwijn
- 2 theelepels maïzena
- 1 eetlepel water

Voor de saus: (Meng en zet apart)
- 3 koffielepels (riet)suiker
- 1 ½ theelepel maïzena
- 1 koffielepel donkere sojasaus
- 1 koffielepel lichte sojasaus
- 3 koffielepel rijstazijn
- 1 koffielepel sesamolie
- 2 eetlepels water

Overige ingrediënten:
- 400 gram kipfilet of kipdijfilet, in blokjes
- 1 bolletje Chinese knoflook (of 3 teentjes) fijngehakt
- 4 cm verse gember, fijngehakt
- 5 lente uitjes in stukjes
- 100 gram cashewnoten (of pinda's) geroosterd in een pan
- 2 eetlepels chili olie (Sichuan)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 521,72 kcal
Koolhydraten 26,01 g
Eiwitten 41,77 g
Vetten 26,30 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak de marinade, doe de kip stukjes erin en zet dit ongeveer een half uur in de koelkast.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en zet deze apart.
- Hak de knoflook en de gember, snij de lente ui en rooster de noten.

Bereiding:
- Verhit de wok goed en doe er de olie in, schroei hierin de stukjes kip rondom dicht en voeg na ongeveer 2-3 minuten de knoflook en de gember toe. Laat dit even meebakken maar zorg dat de knoflook iet verbrand.
- Voeg de saus toe en laat dit even doorwarmen en voeg de lente ui toe. Indien nodig kun je nog een klein beetje water toevoegen.
- Voeg als laatste de geroosterde noten toe.

Bron

Aangepast recept van Internet, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Serveertip

Serveer met rijst en een groente gerecht, denk hierbij bijvoorbeeld aan broccoli of boontjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-08-2016

Graag gedaan Caro. Hier thuis vonden we het ook heerlijk. Groetjes van Wilmie _O_

Robincas30 avatar
Robincas30 30-08-2016

Dit lijkt mij zoooo lekker! Neem het van je mee, bedankt voor het delen. Groetjes Caro

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten