1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Guacamole
  5. Guacamole om te dippen

Guacamole om te dippen

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de kruidenmix:
2 el paprikapoeder
4 el oregano
2 el bruine suiker
2 el komijn
2 el maizena
4 el uienpoeder
1 el cacao
1 el knoflookpoeder
1 el venkelzaad (gemalen)
1 el zout
2 el chilivlokken

Voor de guacamole:
zelfgemaakte kruidenmix (zie boven)
1 avocado
1 tomaat
1 bosui
2 el fijngehakte koriander

En verder:

Tortillachips



Guacamole om te dippen
Guacamole om te dippen

Dit recept staat al bij mijn tortilla's. Maar de guacemole op zich is al zo lekker, dat deze best bij de borrel geserveerd kan worden. Vandaar nog een keer het recept, als dipsnack.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- ontvel de tomaat en haal de zaadjes er uit
- snij het bosuitje heel fijn
- doe het vruchtvlees van de avocado in een diep bord en prak het fijn. Meng dit met de tomaat, bosui en koriander en een halve eetlepel van de kruidenmix. Laat dit 30 minuten buiten de koelkast staan zodat alle smaken aan elkaar kunnen wennen.

Serveer met tortillachips

Serveertip

Doe de rest van de kruidenmix in een potje voor de volgende keer.

Bron

Van Pasta tot Piepers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top