kibbeling met gekonfijt tomatensausje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2016
  • kibbeling met gekonfijt tomatensausje

    Kibbeling met gekonfijt tomatensausje

    Kibbeling met gekonfijt tomatensausje

Huisgemaakte kibbeling in een krokant jasje  met een heerlijk sausje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

voor het tomatendipsausje :

6 tomaten
een paar el zelfgemaakte mayonaise
1 ui
½ bot dragon
een paar takjes tijm
een paar blaadjes laurier
olijfolie

voor de kibbeling :

250 g kabeljauwhaasje
250 g lotte of zeeduivel
200 g bloem (helft rijstbloem, helft gewone)
1 el honing
300 ml wodka
1 flesje pils (25cl)
peper
1 snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
extra bloem
1 friteuse + olie
1 siphon of spuitfles + gasvulling

Bereidingswijze

Voor de gekonfijte tomaten:

-snij een kruisje in de tomaat en haal ook het harde deel uit de tomaat.
-Zet een grote pot met water op het vuur. Breng het water aan de kook. Dompel de tomaten tien seconden onder in het kokend water. Haal uit en verfris dadelijk onder koud water.
-Schil de tomaten. Snij in partjes. Verwijder de zaadlijsten.
-Leg ze op een bakplaat en duw ze een beetje plat.
-Giet er wat olijfolie over en kruid met zeezout, peper, tijm en laurier.
-Zet de tomaten 9 uur in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius.
-Stop een houten lepel tussen de deur van de oven, zodat het vocht weg kan. Kan je dit niet doen? Open dan af en toe de oven.

Voor het sausje:

-Haal de tomaten uit de oven en laat afkoelen.
-Verwijder de laurier.
-Snij voor het sausje de ajuin, gekonfijte tomaten en dragon fijn.
-Meng dit met zelfgemaakte mayonaise. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

Voor het beslag van de kibbeling:

-doe de bloem, de honing, zout, peper, de wodka bij elkaar en meng goed tot er geen klonters meer zijn.
-Voeg op het einde het bier toe en meng onder elkaar.
-Doe het mengsel in een sifon of spuitfles. Draai er 1 gasflesje op. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast.

Zet alles klaar voor de kibbeling:

-Doe bloem in een diep bord. Snij de vis in stukken.
-Verwarm de friteuse voor op 190°C.
-Spuit het beslag in een een kom.
-Haal de vis eerst door de bloem en daarna door het beslag.
-Leg ze daarna in de friteuse met het mandje naar beneden. Zo kleeft de vis niet aan het mandje. Frituur krokant.
Is het beslag niet dik genoeg? Voeg dan wat extra bloem toe.

Afwerking:

- laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de kibbeling met de tomatendipsaus.

Bron

sofie Dumont

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten