Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Europese keuken
  5. Garnalen-groentetaartje met saffraansaus

Garnalen-groentetaartje met saffraansaus

Door: wihe1

  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2016

Ingrediënten 4 personen


Basis:
 300 gram grote garnalen
 100 gram bloemkoolroosjes
 100 gram bospeen
 0,5 stuks courgette
 1,5 tenen knoflook
 2 stuks vleestomaten
 1 stuk rode paprika
 3 stuks sjalotjes
 4 takjes dille
 3 eetl mayonaise
 0,5 theel tabasco
 1 zakje gemengde salade
Saus:
 1 dl slagroom
 0,5 dl visbouillon
 2 stuks saffraandraadjes
 4 tak dille
Brood:
 1 stuk stokbrood
 2 dl (knoflook)olijfolie
 1 teen knoflook
 20 gram gemengde kruiden


Verder heb je nodig


4 kookringen

Groentetaartje

Garnalen groentetaartje met saffraansaus


Dit is de tweede gang van het luxe diner met vrienden. Zie ook:

het voorgerecht - Tompouce-met-gerookte-eendenborstfilet-en-kaascreme en

het hoofdgerecht - Lamsrack-met-honing-thym-saus-asperges-en-aardappelballetjes
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Vulling:
Maak de verschillende groente schoon,
en verdeel in kleine blokjes. Blancheer
de groente naar hardheid, en laat goed
uitlekken/afkoelen. Ontvel de tomaten
en snijd in kleine blokjes. Ontvel tevens
de paprika, en snijd ook in kleine
blokjes.
Maak de garnalen schoon. Vermeng de
groenten, behalve de tomatenblokjes, en
breng op smaak met de mayonaise, zeer
fijn gesnipperde sjalotjes, tabasco, dille
en p/z.
Saffraansaus:
Kook alle ingrediënten met elkaar in tot
ongeveer 1/3 van de totale hoeveelheid.
Zeef de saus en breng op smaak met
p/z

Bereiding & presentatie:
Snijd het stokbrood in hompen, en snijd
die in 2 tukken. Mix de olie, kruiden en
fijn gesnipperde knoflook goed door
elkaar. Besmeer hiermee de stukken
brood, en gril ze kort voor uitserveren in
de oven (serveer ze warm).
Verwarm de saus en monteer eventueel
met enkele klontjes koude boter.
Bak de garnalen in olijfolie gaar. Houd er
minimaal één per persoon achter voor de
garnering.
Plaats een ring op het bord; bedek de
bodem met de helft van de groente.
Vervolgens de garnalen, en dan weer
een laagje groente. Druk per laag goed
aan. Eindig met de blokjes tomaat.
Verwijder de ringen.
Garneer het verder af met wat
gemengde salade, de saus, een garnaal
en het stokbrood!

Tags,

Bron

Afgeleid van recept kookclub 't Kokkeltje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wihe1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top