1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oer Hollandse aspergesoep

Oer Hollandse aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2016

Ingrediënten 4 personen


500 gram asperges
2 groentebouillonblokjes
2 eieren
1 prei alleen het wit
4 grote plakken gekookte achterham
Handje bieslook
125 ml slagroom
30 gram bloem
1 eetlepel roomboter
1,25 liter water
Peper en zout



WWW.KOOTJEKOOKT.NL
WWW.KOOTJEKOOKT.NL

Het witte goud in een soepkom wie wil dat nou niet? De combinatie met ham en eieren blijft altijd lekker! Deze soep is een al oude klassieker en is altijd goed. Geniet ervan. 
Benieuwd naar de vlog van deze soep? Kijk dan eens op https://youtu.be/Blfl8uGVW9w of op http://www.kootjekookt.nl . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de basis voor de soep. Hiervoor schil je de asperges en maak je van de schillen en de kontjes een lekkere bouillon. Doe de schillen en de kontjes in een pan en giet hier je water bij en je groentebouillonblokjes. Breng het aan de kook en laat het daarna ongeveer een half uur koken. Hierna laat je het een beetje afkoelen en haal je de resten schil eruit door de bouillon te zeven. Snijd je prei wit fijn en laat de boter smelten in je pan. Fruit hierin je prei een aantal minuten aan en doe dan de bloem erbij. Blijf roeren en doe dit voor een paar minuten zodat de bloem ook kan garen. Hierna schenk je beetje voor beetje de bouillon erbij en blijf je goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Ondertussen kan je alvast je eieren koken zodat je deze later kan prakken voor in de soep. Als alles zo voor een 5 minuten heeft opgestaan haal je de pan van het vuur. Je schenkt de slagroom erbij en pureert alles fijn. Zet de pan hierna weer op het vuur en doe de rest van je asperges erbij. Zorg ervoor dat je deze in kleine stukjes hebt gesneden. Deze hebben nu nog 10 minuten nodig om gaar te worden. Snijd ondertussen je ham in reepjes en je bieslook in fijne ringen ook prak je nu de eieren. Maak de soep af met peper en zout en schenk ik een kom. Maak je soep af met de ham, ei en bieslook en eet smakelijk! Het witte goud in een soepkom wie wil dat nou niet?

Serveertip

Wil je de soep fancy smancy maken? Doe er zalm in.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kootjekookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top