Stoompakketjes van kip en gember

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-04-2016
  • Stoompakketjes van kip en gember

    Stoompakketjes van kip en gember

    Stoompakketjes van kip en gember

Zelfgemaakte gestoomde dim sum, overheerlijk ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Chinese kool
1 pakje jonge spinazie
1 verse chilipeper
1 duimdik stuk gember (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
2 el sojasaus
2 el mirin (Japanse kookwijn) of droge sherry
enkele druppels sesamolie
vijfkruidenpoeder
2 el geroosterde sesamzaadjes
arachideolie
peper en zout

VOOR DE VULLING:

400 g ijskoude (reeds gekookte ) kipfilet of kiprestjes
1 eiwit
½ dl ijskoude room
1 teentje knoflook
1 duimdik stuk gember
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maal alle ingrediënten voor de vulling fijn in een cutter. Zet terug koud.

-Haal de mooie buitenste bladeren van de kool en blancheer ze een minuutje om ze makkelijker te kunnen behandelen. Verwijder de grootste nerven en maak pakketjes met de vulling. Stoom in ongeveer 15 minuten gaar. Strooi er wat fijngesnipperde chilipeper over.

-Snijd de rest van de kool in grove stukken. Verwarm de olie in een wok. Roerbak de gember en look 1 minuut. Voeg de kool toe, kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout en bak nog eens 2 minuten. Blus met de mirin en de sojasaus. Voeg dan pas de spinazie toe en haal na 1 minuut van het vuur.

-Werk de groenten af met de geroosterde sesamzaadjes en de sesamolie.

Bron

vlam van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten