1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. *Tiramisu*

*Tiramisu*

Door: tourette

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Ingrediënten


*250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3 Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr. Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).


*Tiramisu*
*Tiramisu*




***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bedek de bodem van een schaal met de koekjes en bedruip ze met 10 el.( of meer! ) amaretto.

Splits de eieren.
Voeg aan de dooiers de mascarpone, 2 lepels amaretto en de helft van de suiker toe en klop dat tot een romige massa.

Klop het eiwit stijf en voeg tegelijk beetje bij beetje de rest van de suiker toe.

Spatel het eiwitmengsel door het mascarponemengsel en verdeel dit over de koekjes.
Zet dan de TIRAMISU minstens 5 uur...(liever nog een dag/nacht)... in de koelkast.

Serveertip

Dien het op met geschaafde chocola of strooi er de cacao over.



Deel dit recept

Reacties (56)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top