shakshouka

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
olijfolie
1 ui, gesnipperd
wat sambal
4 teentjes knoflook, gehakt
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels paprikapoeder
1 blik/pot kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt (of evenveel zelf gekookte kikkererwten)
2 blik met tomaten (of evenveel verse tomaten, gehakt)
suiker (of siroop)
100 g fetakaas
4 eieren
blaadjes van enkele takjes verse peterselie en/of koriander, fijngesneden
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Zet een grote ovenvaste pan op het vuur en verhit er een laagje olijfolie in. Stoof de ui daarin glazig met een snuif zout en de sambal.

Voeg de knoflook, de komijn en het paprikapoeder toe en roerbak ze enkele minuten op een zacht vuur.
Voeg de kikkererwten toe en roerbak nog 1 minuutje.

Voeg de tomaten toe en laat de saus een 10-tal minuten sudderen, tot ze ingedikt is. Breng de saus op smaak met zout en suiker (of siroop).

Verbrokkel de feta in kleine stukjes en strooi die over de tomatensaus.

Maak vier ondiepe kuiltjes in de saus, verspreid over de pan. Breek in elk kuiltje een ei.

Zet de pan in de oven en laat de eieren garen tot het wit gestold is, maar de dooiers nog niet.

Strooi er vlak voor het serveren peterselie en/of koriander over.

Eet de shakshouka met toast of platbrood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bo1988 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten