Romige lenterisotto met doperwtjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2016
  • Romige lenterisotto met doperwtjes

    Romige lenterisotto met doperwtjes

    Romige lenterisotto met doperwtjes

Heerlijk gerecht waarvan je blijft eten. Ben nog niemand tegen gekomen die het niet lekker vindt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes (gesnipperd)
2 tenen knoflook (gesneden/geperst)
3 el olijfolie
400 gram risottorijst
125 ml droge witte wijn
1 tot 1,5 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van tablet)
250 gram doperwten (vers of diepvries)
500 gram (kastanje)champignons (in stukjes)
20 gram boter
Parmezaanse kaas of Pecorino kaas
1 zak rucola
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 655,13 kcal
Koolhydraten 94,21 g
Eiwitten 18,72 g
Vetten 18,62 g
Benodigdheden
Wokpan met deksel, kaasrasp

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook totdat ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en roerbak ongeveer 3 minuten totdat ook de rijst glazig is. Voeg nu de champignons toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de witte wijn toe en wacht totdat deze volledig opgenomen is.Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht opgenomen is. Wacht telkens totdat de bouillon is opgenomen en voeg dan weer wat extra bouillon toe.

3. Vervolg deze stap totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Voeg de doperwten toe en laat deze mee warmen. Zet dan het vuur uit.

4. Mocht het geheel droog zijn geworden, voeg dan wat extra bouillon toe. Doe de boter en een deel van de geraspte kaas bij de rijst roer door. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel garen.

5. Als de kaas en boter gesmolten zijn, roer dan het geheel nog één keer door en maak de borden op. Voeg naar smaak nog wat extra geraspte kaas toe en top af met de rucola. Eet smakelijk!

Serveertip

Voeg naast de rucola ook verse cherrytomaatjes toe op het bord. Dit zorgt voor een frisse smaak die de romigheid van de risotto nét even doorbreekt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten