1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Orzo met kabeljauw, prei en champignons

Orzo met kabeljauw, prei en champignons

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2016

Ingrediënten 2 personen


- 15 gr pijnboompitten
- 1 sjalotje of kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 125 gr champignons in plakjes
- 170 gr orzo
- 200 kabeljauw
- 350 ml groentebouillon
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel olijfolie



Orzo met kabeljauw, prei en champignons
Orzo met kabeljauw, prei en champignons

Een HelloFresh gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2. Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.

3. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor 1 €" 2 keer goed over de bodem.

4. Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en overige sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 €" 5 minuten op middelhoog vuur.

5. Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijf- olie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

6. Voeg de orzo toe aan de prei en breng op smaak met peper en zout.

7. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

Serveertip

Houd de orzo goed in de gaten. Deze lijkt in het begin heel langzaam te garen, maar na 8 minuten kan het ineens snel gaan. Roer 1 €" 2 keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Bron

HelloFresh



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnneMarie1986


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnneMarie1986
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top