Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

  • Frans, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-04-2016
  • Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

    Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

    Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

Dit recept kwam ik tegen in het kookboek "I love (hartje) groente" van Janneke Vreugdenhil.
In het recept wordt eekhoorntjesbrood gebruikt, maar eigenlijk kun je bijna alle soorten paddenstoelen gebruiken, zoals ook oesterzwammen, shitake of gewoon (kastanje)champignons zoals ik heb gedaan.
De voorbereiding kost wat tijd (aardappelen en champignons in plakjes snijden, maar dan ben je ook klaar. De schaal gaat dan gewoon de oven in en kun je ondertussen wat anders klaarmaken.
Gemakkelijk als je gasten krijgt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram (kastanje) champignons (schoongemaakt in plakjes gesneden)
plm. 500 gram vastkokende aardappelen (geschild, gewassen, in plakjes van plm. 2 mm)
2 flinke tenen knoflook (gepeld in dunne plakjes gesneden)
1/2 eetlepel verse of gedroogde tijmblaadjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels droge sherry (droge witte wijn kan ook)
paar druppels citroensap
versgemalen zwarte peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke ovenschaal
aluminiumfole

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe alle ingrediënten (behalve het citroensap) in de ovenschaal.
Hussel alles goed door elkaar.
Zorg dat de aardappelen en de champignons goed verspreid over de bodem van de ovenschaal liggen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak plm. 40 minuten.
Proef of de aardappelen zacht zijn.
Verwijder de folie en bak de aardappelen nog plm. 10 - 15 minuten tot alles een mooie bruine kleur heeft gekregen.
Druppel er wat citroensap over en eventueel nog wat versgemalen zeezout en zwarte peper.

Bron

Iets aangepast recept uit het kookboek "I love (hartje) groente" van Janneke Vreugdenhil

Serveertip

Lekker met een salade.
Ook lekker om wat ringetjes lente-ui over de ovenschotel de verdelen als alles is gebakken.
NB
Zijn de aardappelplakjes (na plm. 10 - 15 minuten na het verwijderen van de aluminiumfolie ) nog niet bruin zet de schaal dan nog wat langer in de oven en eventueel wat hoger in de oven.
Iedere oven is anders !

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-07-2016

Fijn te horen Joke dat de smaak van de aardappeltjes goed was. Ik denk dat je de temperatuur van je oven hoger had moeten zetten of de aardappeltjes iets langer in de oven moeten laten. Iedere oven is week anders. Volgende keer beter? Ik zal een aantekening in het recept maken.

joke222 avatar
joke222 20-07-2016

hallo Petra, Jou receptje gemaakt, smaak heerlijk, maar uiterlijk was toch anders, aardappels bleven bleek

pwiggers avatar
pwiggers 07-04-2016

Ons heeft dit goed gesmaakt Laura en Hermien. Bedankt voor het meenemen.

ArualB avatar
ArualB 07-04-2016

Neem ik mee, dank je wel.

hermien_kg avatar
hermien_kg 06-04-2016

Lijkt me ook lekker bij de barbecue met een paar stukjes vlees en een frisse salade er bij. Ik neem het recept in ieder geval mee. Bedankt en groetjes, Hermien

pwiggers avatar
pwiggers 06-04-2016

Dat klopt Hans, maar dit was ook lekker en eekhoortjesbrood is niet overaal verkrijgbaar. Volgende keer ! Tevreden?

hans3333 avatar
hans3333 06-04-2016

er is wel een dik verschil tussen eekhoorntjes brood en kastanje champignons , qua smaak ..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten