Pizzasnurrer

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Pizzasnurrer

    Pizzasnurrer

    Pizzasnurrer

Pizzasnurrer (pizzabroodjes) zijn kinderfavoriet nummer 1 in Noorwegen! Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen! Heerlijk als lunch, snack na het sporten of gewoon tussendoor.Er zijn ontelbaar verschillende versies bekend, maar deze is bij ons favoriet. Het is een vegetarische versie, maar je kunt natuurlijk fijngesneden ham blokjes of gebraden geruld gehakt toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 recipe.people
Voor het deeg:
700 gram bloem
300 gram volkorenbloem
1 tl zout
50 gram verse gist of 12 gram droge gist
7 dl water, ca 20°C

Voor de vulling, en hier kun je dus variëren:
pesto
1 blik gehakte tomaten (ca. 4 dl), of kant en klare tomatensaus
1 tl oregano (gedroogd)
¼ tl grof gemalen zout
300 gram geraspte kaas
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding:

Doe voor het deeg de meel, het zout en de droge gist in een kom. Mocht je verse gist gebruiken (een ingrediënt die wij hier gewoon in de supermarkt kunnen kopen, maar ik herinner mij dat je dit in Nederland alleen bij de bakker kunt kopen), verkruimel dit dan eerst voor je het toevoegt aan de bloem en het zout. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg goed totdat het glad is en loskomt van de kom. Gebruikt eventueel een keukenmachine met kneedhaak. Dek de kom af met plastic folie of een iets vochtige handdoek en laat het deeg rijzen tot 2x de hoeveelheid. Dit duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

Strooi wat bloem op je werkblad en leg het deeg hierop. Rol het deeg uit tot een lap van ong. 60x40 cm. Til het deeg af en toe op zodat het niet vast blijft plakken aan je werkblad! Strooi eventueel nog wat meer bloem op je werkblad.

Verdeel de pesto en de tomatensaus over het deeg en strooi er wat zout en oregano over. Verdeel de geraspte kaas, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de pijnboompitten hierover. Rol nu het deeg op vanaf de langste zijde.

Snijd de rol in 15 gelijke grote stukken en leg ze op z'n kant op het bakblik. Strooi nu de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten over de rolletjes. Dek af met plasticfolie en laat nogmaals rijzen in ca. 30-40 minuten.

Verwarm de oven voor tot 225°C en bak de pizzarolletjes onderin de oven in ca. 35 minuten gaar.

Geniet ervan!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

thessa_noorwegen_expert avatar

Doorsturen

Home Recepten