1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Suikerbrood
  5. suikerbrood

suikerbrood

  • Nederlands, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Ingrediënten


* 1 pak wittebroodmix ( 500gr) * 1 pak fijne witte kandij ( 250 gr) of mini* suikerklontjes * 25 gr. Roomboter * boter om de schaal in te vetten.



Een heerlijk ouderwets suikerbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200gr. Bereid de broodmix zoals op het pak staat beschreven, en laat deze ook rijzen. Voeg dan de witte kandij toe en kneed alles goed door elkaar. Laat het deeg nogmaals rijzen, en doe dan de deegbal in een ingevette bakvorm. Duw de uitstekende kandij/suikerklontjes in het deeg, zet hem dan in de oven en laat hem ongeveer 25 min bakken. Bestrijk de bovenkant na het bakken met water of boter. Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top