Sushi in the bowl
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Als je zin in sushi hebt maar geen zin om lang in de keuken te staan, dan is deze salade zeker een aanrader.
Ingrediënten 1 recipe.people
1/2 á 3/4 kopje sushirijst1/2 avocado
10 garnalen
4 surimisticks
1 eetl zwart sesamzaad.
gedroogde zeewier vellen of krullen
1á2 eetl rijstazijn
1á2 eetl kikoman soysaus
1/2 eelt mirin
en naar smaak wasabi
Benodigdheden
pan, vergiet. komBereidingswijze
Spoel de sushi rijst onder de kraan , totdat het water helder is.
Kook de sushirijst volgens de verpakking.
Maak in de tussentijd vast de dressing, door de soysaus, mirin wasabi en de rijstazijn door elkaar te roeren tot de wasabi is opgelost. Pluk nu de surimisticks in reepjes, bak de garnalen even op hoog vuur aan in de koekenpan, . Onder tussen is de de rijst gaar, giet af en laat nog even met de deksel op de pan staan. Doe nu de marinade door de rijst. Schil de avocado en snijd in reepjes. Doe de rijst in een kom bestrooi met het sesamzaad en norikrullen en leg hierop de avocado, garnalen en de slierten surimi.
Serveertip
Vervang de garnalen en surimi ook eens door zalm en tonijn, of door rivierkreeftjes en komkommer