Bruine IJsberen

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Lekker toetje voor de kinderen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blaadjes gelatine, 2 eieren, 150 gram witte basterdsuiker, 25 gram cacao, 1/4 liter slagroom, 25 gram suiker, 8 oublie ijswafels, 1 rode bigarreau, 8 bruine amandelen, 8 bruine rozijntjes, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels suiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine in een kom met veel koud water. Klop de eieren met de basterdsuiker tot een dikke creme. Strooi er al kloppend de cacao bij. Blijf kloppen tot alles een kleur heeft. Spoel een kopje om met heet water, en doe er de uitgeknepen gelatine in. Roer er direct 2 eetlepels heet water door tot de gelatine is opgelost. Klop dit door de cacaocreme.Klop 1/4 liter slagroom met de suiker bijna stijf. Roer deze zo kort mogelijk, met de garde, door de chocoladecreme tot alles een kleur heeft gekregen. Doe dit in een diepvriesdoos en sluit deze goed af. Laat het in de diepvries in 8 uur tot ijs bevriezen. Zet voor gebruik 4 dessertbordjes in de koelkast zodat ze ijskoud zijn. Verkruimel in een diep bord de ijswafels. Snijd de bigarreau in vieren. Klop 1/8 liter slagroom met ss theelepels suiker stijf en schep deze in een spuitzak. Spuit een rondje slagroom op de bordjes. Schep 4 bolletjes uit het ijs. Rol deze aan alle kanten door de oubliekruimels. Schep de bol op een lepel en leg de bol in het midden van het slagroomrondje. Steek de amandelen erin als oortjes, de rozijntjes als oogjes en de stukjes bigarreau als neusjes. Doe dit zo snel mogelijk, anders smelt het ijs.

Serveertip

Je kunt ook eerst 1 bol versieren, terug zetten in de vriezer totdat alle bolletjes klaar zijn.

Laatste reacties

kinder_kok avatar
kinder_kok 11-11-2001

Ik heb je recept favoriet gezet. groetjes <img src="http://www.clubs.nl/ClubsData/Naam-plaatjes/incoming/erie-olifant-fra.gif">

kabouter-plop avatar
kabouter-plop 05-11-2001

Ik heb hem mee genomen hoor. Groetjes Plop.

sloddervos avatar
sloddervos 09-03-2001

Hoi ik ben simon Het lijkt me een heel toetje! groetjes Simon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten