Argentijnse kipgehaktballetjes in Chimichurry-saus

  • Argentijns, Niet-alcoholische dranken
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2016

Smakelijke gehaktballetjes in een pittige maar smaakvolle saus gaargesudderd.Ik heb ze van kipgehakt gemaakt, natuurlijk bepaal je zelf waar jij ze van maakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr kipgehakt
eigeel van 1 groot of 2 kleine eitjes
peper en zout van de molen
bloem en paneermeel
1 dl olijfolie
4 geperste teentjes knoflook
1 fijngesneden chilipepertje
borrelglas rode wijnazijn
fijngesneden oregano en peterselie (royaal)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom
snijplank
knoflookpers
staafmixer
braadpan

Bereidingswijze

Gehakt met eigeel, peper, zout en bloem mengen tot een mooi geheel waar je goed balletjes van kunt draaien.
Olijfolie met knoflook, pepertje, azijn en de fijngesneden kruiden met de staafmixer tot gladde saus mixen.
Beetje olijfolie in de pan en de balletjes hierin goudbruin aanbakken op niet te hoog vuur.
Saus erbij doen en de balletjes hierin ca 20 minuutjes langzaam gaar laten sudderen, eventueel iets bouillon toevoegen als het te weinig saus dreigt te worden. (Kippenbouillon).
Gehaktballetjes met de saus serveren bij rijst of gebakken aardappeltjes en groente naar smaak.
Buon appreveche!

Bron

Via via na een etentje, lekker wazig he ;)

Serveertip

Ook lekker met een knapperig stuk stokbrood, liefst dan de balletjes met saus iets lauwwarm... Lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten