1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Dorade met stevig gevulde venkelvinaigrette

Dorade met stevig gevulde venkelvinaigrette

Door: wvv1960

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-03-2016

Ingrediënten 4 personen


1 dorade van 1 kilo of meer
3 el roomboter
1 venkelknol, flinterdun geschaafd op de mandoline
1 ui, flinterdun geschaafd op de mandoline
2 tl honing
scheutje olijfolie om in te bakken
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el kappertjes
10 cherrytomaten, gehalveerd
10 kalamataolijven, in plakjes
5 el appelciderazijn
8 el goede extra vergine olijfolie
peper uit de molen
zout


Tags

,

Dorade met stevig gevulde venkelvinaigrette
Dorade met stevig gevulde venkelvinaigrette

Dit recept kwam ik tegen op papermagazine.nl
en dit is mijn manier om het te bewaren om eens uit te proberen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en bak daarin de venkel en ui met de honing op heel laag vuur in 30 minuten zacht. Voeg een scheutje olijfolie toe, de knoflook, kappertjes, tomaten en olijven en laat nog eens 30 minuten heel zacht bakken. Schep af en toe om. Doe de azijn en olijfolie erbij en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

Daarna kan de vis in de oven: royaal ingesmeerd met olijfolie, bestrooid met wat grof zeezout en ingepakt in aluminiumfolie, 25 minuten op 180 ºC.

Tags,

Serveertip

Leg de vis op een mooie grote schaal en fileer 'm direct aan tafel. Geef iedereen een royale hoeveelheid van de venkelvinaigrette en leg daar een mooi stuk vis op. Lekker met een gepofte aardappel erbij.

Bron

Papermagazine.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wvv1960
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top