Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Generaal Tso's varkensvlees

Generaal Tso's varkensvlees

Door: chokotoff

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2016

Ingrediënten 2 personen


Voor het vlees
1,5 pond varkensvlees (mager) of kip
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel peper
4 kopjes bloem
1 ei
2 eetlepel maïzena

Voor de saus
3/4 kopje water
2 eetlepels Suiker
2 eetlepels Rijstazijn
2 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Oestersaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels groene ui fijn gesneden
1 eetlepel gember fijn gesneden
1 eetlepel maïzena

Algemeen
Plantaardige slaolie
4 eetlepels groene ui fijn gesneden
8 stuks gedroogde rode peper klein

Voor garnering
1 theelepel sesamzaad
1 theelepel groene ui fijn gesneden


Verder heb je nodig


Wok of diepe pan en pannetje om in te frieturen.

Generaal Tso's varkensvlees
Generaal Tso's varkensvlees
Generaal Tso's varkensvlees
Generaal Tso's varkensvlees

Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
Snij het vlees in blokjes van ca 1,5-2 cm
Mix 1 ei door het vlees en meng daarna 2 eetlepels maïzena door het vlees.
Doe het bloem in een kom en roer het vlees door de bloem heen.
Verhit de olie op ca 180 graden in een pan en als de olie op temperatuur is bak dan het vlees voor 3 tot 4 minuten in de olie. Doe niet te veel maar in delen.

Als al het vlees is gebakken gaan we de saus maken.

Doe 3/4 kopje water in een kom en doe hier de ingrediënten voor de saus erbij en goed roeren.
Verhit een klein beetje olie in een wok. Doe 4 eetlepels groene ui in een wok en laat deze even verhitten. Doe de gedroogde rode pepers erbij en giet de gemaakte saus in de wok op niet te hoog vuur. Roer nu langzaam de saus en wacht tot deze langzaam begint in te dikken. Voeg vervolgens het vlees erbij en enkele minuten al roerend verhitten. Laat de saus niet te dik worden.

Schep het vlees nu op een serveerboord, strooi de overgebleven groene ui en sesamzaad er overheen.
Serveren met witte rijst.

Tags, ,

Serveertip

Dit gerecht is ook in dezelfde combinatie te maken met kip.

Bron

Door het velemalen uit eten en de kookkunsten van mijn schoonmoeder gecombineerd met de gevonden receptuur uit het internet is dit recept tot stand gekomen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chokotoff
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top