1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Heerlijke pittige/zoete abrikozentaart met vindaloopasta

Heerlijke pittige/zoete abrikozentaart met vindaloopasta

  • Fusion, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2016

Ingrediënten 3 personen


8 sjalotjes
50 gram boter
1 el vindaloopasta (Patak's)
75 gram suiker
75 gram tomatensap
16 halve abrikozen (uit pot)
200 gram gegrilde kalkoenborst of kip (vleeswaren)
5 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart


Verder heb je nodig


Lage taartvorm, doorsnede 24 cm


Al vele malen met groot succes gemaakt en het recept ook al vaak doorgegeven. De combinatie van zoet en pittig is echt heerlijk! De sjalotjes vallen bij het bakken wat uit elkaar maar dat doet niks af aan de smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Sjalotjes pellen en halveren. In braadpan boter smelten. Vindaloopasta toevoegen. Sjalotjes erbij en in ca. 5 minuten zachtjes garen. Sjalotjes op een bord scheppen. Suiker in de pan doen en op zacht vuur in ca. 4 minuten laten smelten. Af en toe roeren. Al roerend het tomatensap toevoegen en in ca. 2 minuten laten inkoken tot een dikke saus. Abrikozen uit laten lekken. Vorm invetten en met het deeg bekleden. Kalkoen over de bodem verdelen. Abrikozen met bolle kant naar boven over de kalkoen verdelen. Sjalotjes ertussen leggen en saus erover schenken. In 20/25 goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Warm of koud even heerlijk. In kleine stukjes ook een puik borrelhapje. Eet smakelijk!

Bron

Uit een oude Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top