Kritharaki met kip, Grieks Smullen
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Kritharaki is een erg lekker pastagerecht uit de Griekse keuken, gemaakt van orzo.
Dit is een pastavorm die eruit ziet als rijst, maar groter en smeuïger is.
In de supermarkt zit het in het schap van de rijstproducten.
Deze variant van Kritharaki heb ik gemaakt met kip, gewoon omdat het lekker is
Ingrediënten 4 personen
250 gr kipfilet in kleine blokjesPeper, zout, (gerookt) paprikapoeder en oregano
Olijfolie
2 rode uien fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
250 gr Orzo
Evt scheutje Ouzo
7 dl kippenbouillon van 2 blokjes
400 gr tomatenblokjes op sap
1/2 doos diepvries dop-of tuinerwtjes
50 gr feta in blokjes
Oregano en peterselie fijngesneden of gedroogde naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 456,01 kcal |
Koolhydraten | 61,84 g |
Eiwitten | 30,64 g |
Vetten | 8,69 g |
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Marineerkom
Braadpan
Bereidingswijze
Marineer de kipblokjes met peper, zout, paprikapoeder en oregano een uurtje in olijfolie.
Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak hierin de kipblokjes aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak eventjes met de kip mee, gevolgd door de orzo.
Roer deze door de inhoud van de pan op niet te hoog vuur.
Eventueel afblussen met scheutje Ouzo, gevolgd door de tomatenblokjes met sap en de bouillon.
Dit 20 a 25 minuten zachtjes laten koken zonder door te roeren, tenzij dreigt aan te koeken.
5 minuten voor einde bereiding de erwtjes toevoegen en mee laten warmen.
Als de orzo gaar is de feta en kruiden eronder mengen en Smullen maar!
Bron
Inspiratie opgedaan bij onze 'vaste Griek' Olympia in Oss
Serveertip
Nog wat fijngesneden kruiden, extra kaas.. Lekker!