Toscaanse ovenschotel met gemarineerde kippendij en witte bonen
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-03-2016
Dit recept heb ik zelf verzonnen door een combinatie van diverse recepten.
Wij kregen vrienden te eten en dan vind ik het altijd fijn om iets te kunnen voorbereiden en dan in de oven te doen zodat ik alle tijd aan onze gasten kan wijden.
Denk er wel aan dat de kipdijfilets een paar uur moeten marineren. Kan natuurlijk ook een dag tevoren. Het was heerlijk !!!!
Ingrediënten 4 personen
8 kipdijfilets2 takjes rozemarijn
5 blaadjes salie
1 of 2 rode pepers (afhankelijk van je smaak)
3 teentjes knoflook
4 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
½ eetlepel vloeibare honing
Vers gemalen zwarte peper
Vers gemalen zeezout
Grote pot witte bonen (720 ml uitlekgewicht)
1 rode paprika
1 groene paprika
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 675,88 kcal |
Koolhydraten | 34,30 g |
Eiwitten | 46,73 g |
Vetten | 35,53 g |
Benodigdheden
Koekenpanvergiet
ovenschaal
Bereidingswijze
Rozemarijnblaadjes van de takjes ritsen.
Rode pepers schoonmaken, pitjes en zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden.
Knoflook pellen.
Rozemarijn, salie en knoflook fijn hakken of pureren en vermengen met stukjes rode peper, citroensap, olijfolie en honing. Door elkaar mengen als marinade.
Kippendijfilets kruiden met peper en zout en in een schaal of bak goed plat leggen en de rozemarijnmarinade over de kip schenken.
Kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Witte bonen uitlekken en goed afspoelen.
Paprika's in kleine stukjes snijden.
Bonen en paprika door elkaar mengen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Kip uit de marinade halen (marinade bewaren !!!!) en beetje afdrogen met keukenpapier.
Kip in droge koekenpan (er zit nog genoeg olie aan) snel rondom bruin bakken.
Grootste deel van de marinade vermengen met de witte bonen.
Witte bonen in een grote lage ovenschaal leggen.
Hier bovenop komen de stukken kipdijfilet.
Zet de schaal nu plm. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kip gaar is.
Serveertip
Heerlijk met een groene salade, aardappelpuree, risotto of gewoon een lekker stuk stokbrood.
Laatste reacties
Rode pepers gaan in de marinade Purrie. Ik heb het nu aangegeven in het recept. Foutje! Bedankt!. Is heel lekker. Dank je wel voor je reactie.
weer zo'n lekker recept van jou! De rode pepers gaan in de marinade? In stukjes? Ik ga het beslist gauw maken dank!
Hoor wel wat je ervan vond berendg.
ben erg benieuwd dank je voor het recept
Petra ik geloof je graag want toen ik het recept door had gelezen zat ik al te watertanden :-)))
Super lekker deze kip Ria. We hebben er echt van gesmuld met onze vrienden.
Petra neem graag je lekkere recept mee. Groet van Ria