Toscaanse ovenschotel met gemarineerde kippendij en witte bonen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2016
  • Toscaanse ovenschotel met gemarineerde kippendij en witte bonen

    Toscaanse ovenschotel met gemarineerde kippendij en witte bonen

    Toscaanse ovenschotel met gemarineerde kippendij en witte bonen

Dit recept heb ik zelf verzonnen door een combinatie van diverse recepten.
Wij kregen vrienden te eten en dan vind ik het altijd fijn om iets te kunnen voorbereiden en dan in de oven te doen zodat ik alle tijd aan onze gasten kan wijden.
Denk er wel aan dat de kipdijfilets een paar uur moeten marineren. Kan natuurlijk ook een dag tevoren. Het was heerlijk !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kipdijfilets
2 takjes rozemarijn
5 blaadjes salie
1 of 2 rode pepers (afhankelijk van je smaak)
3 teentjes knoflook
4 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
½ eetlepel vloeibare honing
Vers gemalen zwarte peper
Vers gemalen zeezout
Grote pot witte bonen (720 ml uitlekgewicht)
1 rode paprika
1 groene paprika
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 675,88 kcal
Koolhydraten 34,30 g
Eiwitten 46,73 g
Vetten 35,53 g
Benodigdheden
Koekenpan
vergiet
ovenschaal

Bereidingswijze

Rozemarijnblaadjes van de takjes ritsen.
Rode pepers schoonmaken, pitjes en zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden.
Knoflook pellen.
Rozemarijn, salie en knoflook fijn hakken of pureren en vermengen met stukjes rode peper, citroensap, olijfolie en honing. Door elkaar mengen als marinade.
Kippendijfilets kruiden met peper en zout en in een schaal of bak goed plat leggen en de rozemarijnmarinade over de kip schenken.
Kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

Witte bonen uitlekken en goed afspoelen.
Paprika's in kleine stukjes snijden.
Bonen en paprika door elkaar mengen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kip uit de marinade halen (marinade bewaren !!!!) en beetje afdrogen met keukenpapier.
Kip in droge koekenpan (er zit nog genoeg olie aan) snel rondom bruin bakken.

Grootste deel van de marinade vermengen met de witte bonen.
Witte bonen in een grote lage ovenschaal leggen.
Hier bovenop komen de stukken kipdijfilet.

Zet de schaal nu plm. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kip gaar is.

Serveertip

Heerlijk met een groene salade, aardappelpuree, risotto of gewoon een lekker stuk stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 08-12-2016

Rode pepers gaan in de marinade Purrie. Ik heb het nu aangegeven in het recept. Foutje! Bedankt!. Is heel lekker. Dank je wel voor je reactie.

Purrie avatar
Purrie 06-12-2016

weer zo'n lekker recept van jou! De rode pepers gaan in de marinade? In stukjes? Ik ga het beslist gauw maken dank!

pwiggers avatar
pwiggers 30-03-2016

Hoor wel wat je ervan vond berendg.

berendg avatar
berendg 30-03-2016

ben erg benieuwd dank je voor het recept

riawes avatar
riawes 30-03-2016

Petra ik geloof je graag want toen ik het recept door had gelezen zat ik al te watertanden :-)))

pwiggers avatar
pwiggers 30-03-2016

Super lekker deze kip Ria. We hebben er echt van gesmuld met onze vrienden.

riawes avatar
riawes 30-03-2016

Petra neem graag je lekkere recept mee. Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten