Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Heerlijke vleesschotel

Heerlijke vleesschotel

Door: meeuw405

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2016

Ingrediënten 4 personen


500/600 gram varkenslapjes
120 ml. natuurazijn of witte wijn azijn
120 ml. tomatenketchup
60 ml. ketjap manis
60 ml. HP saus (verkrijgbaar in de grotere super)
10 ml. sambal manis
10 ml. sambal badjak
10 ml. sambal oelek
1 teentje knoflook geperst.
olijfolie
1 zakje gedroogde nasikruiden
250 gram champignons
2 uien
200 gram rijst
1 rode paprika
1 rode ui
2 stengels bleekselderij


Heerlijke vleesschotel
Heerlijke vleesschotel

Ik heb dit recept van ook een kookliefhebber maar wel aangepast naar mijn eigen smaak en wat ik in huis had op dat moment.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de varkenslapjes in grote stukken.
Roer de tomatenketchup, azijn, knoflook en alle sambal doorelkaar en doe hier het vlees in en zet minimaal 1 nacht in de marinade.
Doe er dan de gewelde nasikruiden doorheen en laat nog een paar uur staan.
Af en toe omscheppen.
Uien klein snijden, niet te fijn.
Laat het vlees uit de marinade uitlekken maar vang wel de marinade op.
Olie verhitten en de ui fruiten (niet bakken).
Doe er dan het uitgelekte vlees bij en bak dit lekker al omscheppend.
Doe er dan de marinade bij maar let er wel op dat het niet te vochtig wordt en laat het vlees lekker gaar worden.
Snijd nu de champignons in plakjes en doe deze er pas bij zo'n uurtje voor je gaat eten.
Snijd de paprika, ui en bleekselderij in stukjes zoals jezelf lekker vindt.
Bak deze groenten in olie lekker beetgaar.
Kook de rijst zoals je gewend bent en doe er de gare groenten doorheen.



Tags

Serveertip

Je kunt natuurlijk van alles hierbij eten.

Bron

Kookliefhebber en van mezelf!!



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top