Pasta met gerookte zalm en dille

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2016
  • Pasta met gerookte zalm en dille

    Pasta met gerookte zalm en dille

    Pasta met gerookte zalm en dille

  • Pasta met gerookte zalm en dille

    Pasta met gerookte zalm en dille

    Pasta met gerookte zalm en dille

Heerlijk snel klaar gerecht voor als je een keertje laat thuis bent. Staat binnen 20 minuten op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 400 gr pasta naar keuze
* 400 gr gerookte zalm
* 3 el fijngehakte, verse dille
* 1 teentje knoflook, fijngehakt
* 250 ml (kook)room
* 100 ml witte wijn of citroensap
* extra vergine olijfolie
* zout en versgemalen peper
Voor de extra variatie:
* één hand verse spinazie per persoon.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm in reepjes.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking `al dente` met wat zout.
3. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook.
4. Voeg 2 eetlepels dille, room en wijn toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol verdampt is.
5. Als je geen wijn wilt gebruiken dan kun je de saus op smaak brengen met wat citroensap.
6. Gebruik niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt.
7. Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper.
8. Giet de pasta af als deze gaar is en doe het terug in de pan.
9. Roer een klein scheutje olijfolie door de pasta.
10.Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.
11.Schep op (verwarmde) borden en strooi er de rest van de dille overheen.

Bron

Internet

Serveertip

Variatietip: om de pasta nog iets completer te maken kun je in de saus de verse spinazie toevoegen. Doe dit op het laatst zodat de spinazie niet tot snot kookt maar enkel wat zachter wordt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten