Bapao basisrecept

  • Indonesisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2016
  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

  • Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

    Bapao basisrecept

Recept van mijn kookmaatje Elmire.
Samen gemaakt en op zondagmiddag lekker gesmikkeld.

Heel gemakkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Recept brooddeeg:

300 gram bapao meel (Herkenbaar door de paksoi op de verpakking)
10 gram suiker
5 gram gist
170ml lauw warm water
10 ml olie
2 gram zout

Recept vulling op basis van mager rundergehakt:

250 gram mager rundergehakt
4 eetlepels zwarte bonensaus
2 knoflook teentjes
1 theelepel ketumbar
1 theelepel djahé
sambal naar smaak
1 gesnipperde rode ui
4 eetlepels ketjap manis
(200 gram) klein blikje zwarte bonen, uitgelekt en uitgespoeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoomoven / stoompan
Bakpapier

Bereidingswijze

Weeg 300 gram bapao meel af en doe er de 2 gram zout door mengen.

Doe in een maatbeker de gist, suiker, olie en water mengen en schenk dan alles bij de bloem.
Goed doorkneden en vervolgens 40 minuutjes laten rijzen op kamertemperatuur in kom welke je afdekt met een vochtige doek.

Ondertussen gehakt rul bakken met gesnipperde rode ui en knoflook in een koekenpan of andere pan met dikke bodem met olie op matig vuurtje. (Gehakt heb je een kwartier tot half uur vantevoren uit de koeling gehaald)
Alle smaakmakers en uitgelekte zwarte bonen er door en dan vervolgens met de staafmixer pureren en de mix laten afkoelen.

als je kleine bapao's maakt, in plaats van die grote bollen:
Dan na de eerste rijs deeg goed doorkneden en rondjes van ongeveer 5 tot 8 cm uitrollen en vullen met twee eetlepels afgekoelde vulling.

Dan voorzichtig rondom aan de bovenkant dichtknijpen en dan het boletje omgekeerd op een klein vierkantje bakpapier leggen. Bodem goed op bakpapiertje aandrukken.

Dan alle broodjes nog eens 15 minuutjes laten rijzen onder een vochtige doek.

Dan 15 minuutjes stomen in de stoomoven of stoompan.

Serveertip

Serveren met sambal, chili saus of soja saus.

Recept kun je ook maken met katjang idjoe in plaats van het gehakt, of met kip en chineese kool.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten