Indiaas Rundvlees Kerrie
- Aziatisch, Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 28-03-2016
Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof.
Ingrediënten 6 personen
3 e olie1 ui, gesnipperd
6 teentjes knoflook, fijn
2 rode chili pepers, fijn
3 cm verse gember, fijn
3 hele kardemom
2 hele kruidnagels
5 cm kaneelstokjes
1 t gemalen komijn
1 t gemalen koriander
1 t gemalen kurkuma
1 t knoflookpoeder
1 t cayennepeper
1 kopje water
1 kg sukadelappen, in stukken
Bereidingswijze
1. Bak het vlees goudbruin in olie en doen het vlees in een stoofpan.
2. En overgebleven bakvet fruit je de ui, knoflook, chilipeper en gember tot zacht.
3. Voeg erbij de kardemom, kruidnagel, kaneel, komijn, koriander, kurkuma en 1 t cayennepeper erbij en bak tot geuren vrijkomen.
4. Voeg hierbij zoveel ater dat het vlees er precies onder staat.
5. Breng vocht een kruiderij aan kook en voeg dit bij het vlees.
6. Stoof tot saus is ingedikt.
Bron
Smaakontwikkelaar
Laatste reacties
Indiase kerrie of curry kan op beiden manieren geschrijf worden Dank Bubbie en geniet
oooo mmm Deon, geweldig recept! Hier in Spanje heet dat een "curry"... (curry is indiaas, kerrie is doorgaans indisch). Maar aan de kruiden is het goed te zien !!! Mmmm ik ga het beslist zo maken. Groetjes!
Prima recept Deon en mensen die het verschil niet weten tussen India en Indonesië zijn niet "grappig " .
Prima recept Deon en mensen die het verschil niet weten tussen India en Indonesië zijn niet "grappig " .
Dat geloof ik graag Deon. Ga hem dan ook gauw maken.
Ziet er heerlijk uit. Ik ga dit snel eens proberen. Dank je wel. Groetjes Marianne
Deze is heel lekker Petra.
Ziet er super lekker uit Deon. Ik neem dit graag van je mee om snel eens te maken. Dank je wel! Groetjes, Petra
Heerlijk recept neem het van je mee
Ik neem hem mee! Dank je wel.