Heerlijk malse kip uit Punjab
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker en snel Indiaans recept met kip. Ideaal om met zijn allen van te genieten! Maak het zo pittig als je zelf wilt, of voeg wat extra kwark toe voor een milde smaak. Zelf eet ik er graag vers gebakken naanbrood bij, maar met rijst kan het ook geserveerd worden.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets in blokjes2 el boter
2 el olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
1 tl kaneel
2 knoflooktenen, geperst
1 el fijn gesneden verse gember
1 tl kurkuma (geelwortel)
1 tl chilipoeder
1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram)
1 blikje tomatenpuree (68 gram)
4 el magere kwark
het sap van 1/2 citroen
verse koriander (naar wens toevoegen)
Benodigdheden
WokpanBereidingswijze
Verwarm de wok op het vuur met de olie en bak hierin de kipblokjes 3-4 minuten. Neem de kip uit de pan.
Voeg dan in de pan de boter toe en fruit hierin de ui samen met de kaneel in enkele minuten zacht.
Voeg nu de knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, tomatenblokjes (met sap), tomatenpuree en de kwark toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Nu 5 minuten zachtjes laten koken en roer zo nu en dan door.
Doe dan de kipblokjes erbij en laat nogmaals 5 minuten pruttelen.
Haal van het vuur en voeg naar smaak verse koriander en citroensap toe.
Eet smakelijk!
Bron
Eigen versie van een recept van Janny van der Heijden
Serveertip
Serveer met naanbrood of met gekookte rijst.