Witlofstamppot met roerei en Serranoham
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Weer eens een andere stamppot gewoon omdat ik graag stamppot eet en wel van afwisseling hou ;)
Om een heerlijke warme stamppot te krijgen warm je de ham en de witlof een minuutje mee met het roerei zodat de witlof goed knapperig blijft
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 kilo kruimige aardappelen- 500 gram witlof
- 4 eieren
- 100 gram Serrano ham (Parmaham kan ook)
- 2 lente uitjes
- melk
- olijfolie
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 el mosterd
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Was de witlof, snij de harde kern eruit en snij de witlof in hele fijne ringetjes.
- Snij de Serrano ham in dunne reepjes.
- Snij de lente ui fijn.
Bereiding:
- Maak van de gekookte aardappelen een stamppot met de melk (verwarmen) olijfolie, peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
- Maak van de eieren roerei en voeg op het laatst heel even de witlof en de ham toe en warm dit nog 1 minuutje mee.
- Voeg dit toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.
- Strooi er wat lente ui overheen of schep het erdoorheen.