Bladerdeegtaartjes met ei en spek
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Heerlijke bladerdeeghapjes voor tijdens de paasbrunch of als tussendoortje.
Ingrediënten 6 recipe.people
6 vellen bladerdeeg6 eieren
6 plakjes ontbijtspek
geraspte kaas
tuinkers of bieslook
versgemalen peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 318,96 kcal |
Koolhydraten | 12,53 g |
Eiwitten | 16,33 g |
Vetten | 22,48 g |
Benodigdheden
bakvorm met 6 muffinvormpjesBereidingswijze
1. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed ieder vormpje met één plakje bladerdeeg. Leg het spek hier overheen en bak voor ongeveer 10 minuten op 180°C.
2. Splits de eieren en houdt de dooiers heel. Meng het eiwit met de geraspte kaas en breng op smaak met gemalen peper (extra zout is niet nodig ivm het zout uit het spek).
3. Haal de bakvorm uit de oven en giet hier het eiwitmengsel in. Verdeel de dooiers over de muffinvormpjes en zet de bakvorm nogmaals 10 minuten in de oven.
4. Wanneer het eiwit gestold is en het bladerdeeg goudbruin is, zijn de hapjes klaar.
Haal ze uit hun vormpjes en garneer met wat verse bieslook of tuinkers. Eet smakelijk!