Bladerdeegtaartjes met ei en spek

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Bladerdeegtaartjes met ei en spek

    Bladerdeegtaartjes met ei en spek

    Bladerdeegtaartjes met ei en spek

Heerlijke bladerdeeghapjes voor tijdens de paasbrunch of als tussendoortje.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
6 vellen bladerdeeg
6 eieren
6 plakjes ontbijtspek
geraspte kaas
tuinkers of bieslook
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 318,96 kcal
Koolhydraten 12,53 g
Eiwitten 16,33 g
Vetten 22,48 g
Benodigdheden
bakvorm met 6 muffinvormpjes

Bereidingswijze

1. Vet de bakvorm in met boter of bakspray. Bekleed ieder vormpje met één plakje bladerdeeg. Leg het spek hier overheen en bak voor ongeveer 10 minuten op 180°C.

2. Splits de eieren en houdt de dooiers heel. Meng het eiwit met de geraspte kaas en breng op smaak met gemalen peper (extra zout is niet nodig ivm het zout uit het spek).

3. Haal de bakvorm uit de oven en giet hier het eiwitmengsel in. Verdeel de dooiers over de muffinvormpjes en zet de bakvorm nogmaals 10 minuten in de oven.

4. Wanneer het eiwit gestold is en het bladerdeeg goudbruin is, zijn de hapjes klaar.
Haal ze uit hun vormpjes en garneer met wat verse bieslook of tuinkers. Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smulweb avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten