1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tortellini
  5. Parmezaan Tortellini snacks met marinarasaus

Parmezaan Tortellini snacks met marinarasaus

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2016

Ingrediënten 6 personen


* 1 verpakking verse 3-kazen tortellini ( ca. 300 gr)
* 125 ml olijfolie
* 250 gr Panko (Japanse paneer)
* 125 gr vers geraspte Parmezaan
* 125 gr bloem
* 2 grote eieren, geklutst
Marinarasaus:
* 1 eetlpl olijfolie
* 8 teentjes knoflook, fijngesneden
* 60 gr verse basilicum, fijngesneden
* 2 blikken gezeefde tomaten
* 1 theelpl zout
* 2 theelpls balsamicoazijn


Parmezaan Tortellini snacks met marinarasaus
Parmezaan Tortellini snacks met marinarasaus

Dt is zo lekker, je blijft er van eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking en laat goed drogen
2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur
3. Meng de panko en Parmezaan en zet apart
4. Rol de tortellinie door de bloem, vervolgens door het ei en dan door het pankomengsel
5. Schep de tortellini in de olie (8 of 10 per keer) en frituur in 1-2 minuten goudbruin
6. Laat uitlekken op een keukenpapier
6.Strooi er eventueel nog wat Parmezaan over.

Marinarasaus:
1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook ca. 3 minuten
2. Voeg de basilicum en de tomaten toe, breng aan de kook en voeg het zout toe
3. Zet het vuur lager en laat onder af en toe roeren ca. 40-45 minuten sudderen
4. Voeg dan de balsamicoazijn toe

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top