1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Surmelksuppe

Surmelksuppe

Door: thessa_noorwegen_expert

  • Scandinavisch, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2016

Ingrediënten 2 personen


5 eetl bloem
5 dl karnemelk
5 dl volle melk
5 eetl suiker (of meer naar smaak)
70 gram rozijnen
2 eieren


Surmelksuppe
Surmelksuppe

Surmelksuppe is een echt traditioneel Noors recept, wat tegenwoordig niet meer zo vaak gegeten wordt, maar het is echt heerlijk! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de karnemelk in een pan en voeg geleidelijk de bloem toe. Breng het aan de kook terwijl je blijft roeren. Voeg de volle melk toe. Voeg tot slot de suiker en rozijnen toe. Hou de soep een paar minuten rond het kookpunt en blijf roeren.

Klop de eieren los in een kom. Schenk de kokend hete soep over de eieren en roer tot de eieren goed opgelost zijn.

Genieten maar!

Tags, , ,

Serveertip

Deze soep wordt traditioneel geserveerd samen met spekemat (een plankje met verschillende soorten gezouten vlees), of als dessert met een toef slagroom en wat amandelschaafsel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thessa_noorwegen_expert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top