1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. krabsalade

krabsalade

Door: josien_d

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 400 gram krabsticks of stukken, 200 ml. slagroom, 200 ml. mayonaise, 1 klein blikje tomatenpuree, een scheutje cognac of whiskey, 1/2 krop ijsbergsla, 1 blikje tropische fruitsalade, tomaten en peterselie voor de garnering.



Koude maaltijd van Surimiflakes of sticks met vruchten en een heerlijke coctailsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het blikje fruitsalade goed uitlekken en vang het sap op. pel de ui, snijd hem door de helft en daarna in dunne plakken.snijd de sla in dunne reepjes, mix de mayo met de tomatenpuree, de room, het vruchtensap en de whiskey tot een gladde saus, snijd de surumisticks in stukjes (zo groot als de stukjes fruit).

Bereidingswijze

Leg de sla op een platte schaal, verdeel daarover de imitatiecrab en de vruchtjes, daarover de uiringen en schep de saus erover zodat alles bedekt is, en garneer met de tomaat en de peterselie.

Serveertip

Heerlijk met warm volkorenstokbrood en kruidenboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josien_d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top