Roomijs Met Luikse Wafels

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe peren
2 eetlepels citroensap
1/2 dl slagroom
1 1/2 dl blanke vla
1 dl perenstroop
2 luikse wafels
1/4 liter vanille roomijs
poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in waaiertjes. Druppel het citoensap erover. Roer de slagroom door de vla. Verwarm de perenstroop op een heel laag vuur. Snijd de wafels in 16 reepjes. Leg op elk bord 2 reepjes en leg er vervolgens 2 volgende reepjes bovenop. Verdeel de peerwaaiertjes over de borden. schepeen klein bolletje ijs op de wafelreepjes. schenk de stroop en het roommengsel erover. Bestuif met poedersuiker.

Serveertip

Serveer direkt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten