Zweedse haringsalade

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2016
  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

  • Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

    Zweedse haringsalade

Niet alleen in Nederland zijn we dol op zoute haring, In Zweden weten ze er ook wel weg mee.
Ik kwam in een van mijn kookboekjes een leuk receptje tegen voor een haringsalade. Ik heb het hier en daar een beetje aangepast en wat het uiteindelijk is geworden zet ik hier neer. Wij hebben het als voorgerecht gegeten, maar het is ook heerlijk voor op een buffet of bij een brunch ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Voor de salade:
- 1 zakje sla (75 gram) ik had rucola, maar andere kan ook
- 4 zoute haringen
- 2 aardappelen (vastkokend)
- 2 eieren (hardgekookt)
- 1 (rode) ui
- 1 appel
- 50 gram augurkjes
- dille, beetje voor door de salade en enkele takjes als garnering)

Voor de dressing:
- 1 bekertje crème fraiche (200 gram)
- 1 el (honing) mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- ½ citroen (sap)
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 479,98 kcal
Koolhydraten 17,94 g
Eiwitten 20,06 g
Vetten 35,57 g

Bereidingswijze

- Kook de aardappelen en de eieren.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de haringen, aardappelen, eieren, en appel in kleine blokjes, snipper de ui en de augurk.
- Schep alles door elkaar en doe er de dressing doorheen, hak een gedeelte van de dille fijn en voeg die toe.
- Verdeel de sla over de schaaltjes (borden) en schep er de salade op. Garneer met een achtergehouden takje dille.

Bron

Kookboekje de Scandinavische keuken. In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 29-03-2016

Succes met je to-do lijst Laura. Enjoy de haringsalade. Wij vonden het heel erg lekker ;) Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 28-03-2016

Staat op de to-do lijst :) dank je wel!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-03-2016

Jij ook bedankt voor het bewaren Ria en veel plezier met het recept. Fijne Paasdagen en groetjes van Wilmie _O_

riawes avatar
riawes 26-03-2016

Dag Wilmie. Je recept in mijn kookboek geplaatst. Bedankt . Wens je mooie Paasdagen groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten