Zweedse haringsalade
- Scandinavisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-03-2016
Niet alleen in Nederland zijn we dol op zoute haring, In Zweden weten ze er ook wel weg mee.
Ik kwam in een van mijn kookboekjes een leuk receptje tegen voor een haringsalade. Ik heb het hier en daar een beetje aangepast en wat het uiteindelijk is geworden zet ik hier neer. Wij hebben het als voorgerecht gegeten, maar het is ook heerlijk voor op een buffet of bij een brunch ;)
Ingrediënten 4 personen
Voor de salade:
- 1 zakje sla (75 gram) ik had rucola, maar andere kan ook
- 4 zoute haringen
- 2 aardappelen (vastkokend)
- 2 eieren (hardgekookt)
- 1 (rode) ui
- 1 appel
- 50 gram augurkjes
- dille, beetje voor door de salade en enkele takjes als garnering)
Voor de dressing:
- 1 bekertje crème fraiche (200 gram)
- 1 el (honing) mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- ½ citroen (sap)
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 479,98 kcal |
Koolhydraten | 17,94 g |
Eiwitten | 20,06 g |
Vetten | 35,57 g |
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen en de eieren.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de haringen, aardappelen, eieren, en appel in kleine blokjes, snipper de ui en de augurk.
- Schep alles door elkaar en doe er de dressing doorheen, hak een gedeelte van de dille fijn en voeg die toe.
- Verdeel de sla over de schaaltjes (borden) en schep er de salade op. Garneer met een achtergehouden takje dille.
Bron
Kookboekje de Scandinavische keuken. In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Laatste reacties
Succes met je to-do lijst Laura. Enjoy de haringsalade. Wij vonden het heel erg lekker ;) Groetjes van Wilmie _O_
Staat op de to-do lijst :) dank je wel!
Jij ook bedankt voor het bewaren Ria en veel plezier met het recept. Fijne Paasdagen en groetjes van Wilmie _O_
Dag Wilmie. Je recept in mijn kookboek geplaatst. Bedankt . Wens je mooie Paasdagen groet van Ria