Loempia gevuld met kip tandoori

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2016
  • Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

  • Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

  • Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

    Loempia gevuld met kip tandoori

Dit Bourgini recept is ontwikkeld door de driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Het is makkelijk, snel en gezond! Bereid op de Bourgini Panini Grill Deluxe en verkrijgbaar bij de Blokker en Marskramer! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 150 gram kipfilet
• Gemalen zwarte peper
• Zout
• 2 eetlepels tandoorikruiden
• 1 mespuntje sambal
• 1 eetlepel maïzena
• Olijfolie
• 150 gram Chinese kool
• 1/2 wortel
• 1/2 prei
• 1 teentje geperste knoflook
• 1 snufje kerriepoeder
• 1 snufje komijnpoeder
• 1 snufje gemberpoeder
• 60 gram taugé
• Sesamolie
• 1 bosje fijngesneden verse koriander
• 1 pakje loempiavellen
• 1 eidooier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bourgini frituurpan

Bereidingswijze

1. Leg de kipfilet ongeveer 20 minuten in de vriezer, zodat je mooie dunne
reepjes kunt snijden.
2. Bestrooi de reepjes kipfilet met peper, zout, tandoorikruiden, sambal en
maïzena en bak ze in een beetje olijfolie in een zeer hete koekenpan om
en om gaar. Laat vervolgens afkoelen.
3. Snij de Chinese kool, wortel en prei in dunne luciferreepjes en wok
dit in een beetje olijfolie, samen met de geperste knoflook, een snufje
kerriepoeder, een snufje komijnpoeder en een snufje gemberpoeder.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Voeg aan het groentemengsel de taugé toe en breng dit op smaak
met een beetje sesamolie en de fijngesneden, verse koriander. Laat het
geheel afkoelen.
5. Meng de gebakken reepjes kipfilet met het afgekoelde groentemengsel
en vul hiermee de velletjes loempia.
6. Besmeer de randjes van de loempiavellen met eidooier en vouw ze
dicht. Druk de randjes goed aan.
7. Frituur de loempia's op 190°C tot ze goudbruin en krokant zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten