Snelle Spaanse stoofschotel met gehaktballetjes en limabonen
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke Mediterraanse eenpansmaaltijd met rode ui, paprika en gerookt paprikapoeder.
Ingrediënten 3 personen
350g mager varkensgehakt2 theelepels olijfolie
1 grote rode ui, gesnipperd
2 paprika's, gesneden, de kleur maakt niet uit
3 teentjes knoflook, geperst
1 el zoet gerookt paprikapoeder
2 x 400g blikken tomatenblokjes
400 g limabonen , uitgelekt
2 tl basterdsuiker
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Knapperig brood , om er bij te serveren (optioneel)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 540,53 kcal |
Koolhydraten | 38,16 g |
Eiwitten | 36,14 g |
Vetten | 23,88 g |
Benodigdheden
Hapjespan, of grote pan met dikke bodem.
Bereidingswijze
Breng het gehakt op smaak met zout en peper en draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit de olie in een grote (hapjes of koeken)pan en bak hierin de gehaktballen in ongeveer 5 minuten goudbruin aan alle kanten. Verplaats de balletjes naar de ene helft van de pan en bak hiernaast de ui en paprika's zo'n 5 minuten totdat de groente wat zachter is. Voeg dan de knoflook en het paprikapoeder toe. Roer alles zo'n minuutje door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes toe. Zet het vuur zacht en laat met de deksel op de pan alles 10 minuten sudderen.
Voeg vervolgens de limabonen, de suiker en eventueel meer peper en zout toe. Laat het nog eens 10 minuten sudderen. Vlak voor het serveren de verse peterselie toevoegen.
Bron
BBC food
Serveertip
Serveer met knapperig brood om heerlijk in de saus te dippen.