1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bonensalade met tonijn en venkel

Bonensalade met tonijn en venkel

Door: breeblebox

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2016

Ingrediënten 4 personen


Stuk of 12 appelkappertjes
1 venkelknol, dun geschaafd of gesneden
citroensap
goede olijfolie
2 halfliterblikken grote witte bonen
1/2 rode ui, in dunne flinters
2 dikke eetlepels tonijn in olie, goed fijngemaakt
wijnazijn
zout en peper



Uit de Volkskrant van 28 juli 2010,
Oorspronkelijke titel Kunst van het weglaten, door Onno Kleyn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de appelkappertjes een half uur in water om het teveel aan zout en zuur te verwijderen. Meng ze met de venkel en de helft van de tonijn, plus citroensap, zout en olie naar smaak. Meng ui, uitgelekte bonen en tonijn voorzichtig met olie, zout en azijn naar smaak. Laat beide antipasti een kwartiertje of langer staan voor het serveren.

Tags, ,

Serveertip

Met wat plakken goede coppa of parmaham erbij is het een zomerse lunch, zonder een voorgerecht.

Bron

Volkskeuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van breeblebox
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top