Oma Taart

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2016
  • Oma Taart

    Oma Taart

    Oma Taart

Dé mandarijnenkwarktaart die op iedere verjaardag in de familie een groot succes is. Heerlijk luchtig, fruitig en fris.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
7 witte gelatineblaadjes
160 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 dl slagroom
2 blikjes mandarijnen
500 g magere kwark
Water
Pak lange vingers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm
Pannetje
Kom

Bereidingswijze

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
Klop ondertussen de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker.
Doe de sap van de mandarijnenblikjes in een maatbeker en voeg hier water aan toe, tot je 5 dl vocht hebt. Verwarm het vocht in een pannetje tot net onder het kookpunt. Haal het van het vuur af en voeg dan de gelatine en de suiker toe, even goed doorroeren en laat het geheel dan afkoelen.
Doe het mengsel in een kom en voeg de mandarijntjes uit het blik toe, maar hou ongeveer een half blikje apart om op het laatst over de kwarktaart te verdelen. Voeg dan de kwark toe. Mix dit alles tot een glad geheel. Roer als laatste de slagroom erdoor.

Bedek de bodem van de taartvorm met lange vingers en verdeel hierover het beslag. Strijk de bovenkant mooi glad en versier de taart met de overige mandarijntjes! Laat dan de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Smullen maar!

Bron

Kwarktaart van oma Weber

Serveertip

Probeer ook eens sinaasappellikeur over de lange vingers voordat je het beslag erop gooit.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lapaulina avatar
lapaulina 24-10-2016

Een heerlijke taart! Inderdaad wel even geduld hebben tot het gelatinemengsel is afgekoeld en het duurt ook echt wel even voor de taart goed is opgesteven, daar was ik dus wel eventjes een beetje benauwd voor! Ik heb de taart met een blik abrikozen gemaakt bij gebrek aan mandarijntjes, ook heerlijk! De taart was een groot succes en lekker fris!

hollands77 avatar
hollands77 18-05-2016

Vraagje: hoe lang duurt het eer het gelatinemengsel afgekoeld is?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten