Spinaziesalade met rode bietjes en geitenkaas
- Slanke keuken, Salade
- 10-20 min.
Ik ben dol op bietjes én op geitenkaas, dus deze salade is in mijn ogen een match made in heaven. De spinazie blijft in dit gerecht rauw en is dus een vervanger voor ijsbergsla of veldsla. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Ingrediënten 2 recipe.people
1 zak bladspinazie ca. 450 gram1 pakje voorgekookte bieten
± 200 gram zachte geitenkaas
2 lente uitjes
1 halve komkommer
4 eieren
handje walnoten of cashewnoten
olijfolie
peper en zout
sladressing naar keuze
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 650,70 kcal |
Koolhydraten | 18,70 g |
Eiwitten | 39,15 g |
Vetten | 43,33 g |
Benodigdheden
Snijplank, vergiet en slakomBereidingswijze
1. Kook in een steelpannetje de eieren totdat ze bijna helemaal hard zijn (dit is afhankelijk van de grootte van je eieren, het duurt meestal zo'n 4-5 minuten). Laat de eieren schrikken in koud water. Pel ze en snijd elk ei in vier stukken.
2. Spoel de spinazie af en laat in een vergiet uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in stukjes, de lente uitjes in ringetjes en hak de noten fijn. Doe deze ingrediënten samen met de spinazie in de saladekom.
3. Spoel vervolgens de bieten af onder stromend water en laat ze uitlekken in het vergiet. Snijd ze in blokjes en voeg toe aan de rest van de salade.
4. Verkruimel de geitenkaas over de rest van de salade en hussel alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg eventueel ook een lekkere sladressing naar keuze toe. Eet smakelijk!
Serveertip
Serveer eventueel met croutons of vers gebakken brood.
Als je iets meer vulling in je salade wilt, kun je ook linzen aan de salade toevoegen.