1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Daging Rujak - Gesmoorde gekruide rundvleesblokjes met gember

Daging Rujak - Gesmoorde gekruide rundvleesblokjes met gember

Door: jhcv

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2016

Ingrediënten 4 personen


- 300 gr. runderlappen
- 165 gr. santen
- 2 serehstengels
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 5 schijfjes djahe
- 2 cm. kunyit
- 4 kemirienoten
- 1 eetlepel sambal manis
- zout
- olie


Daging Rujak - Gesmoorde gekruide rundvleesblokjes met gember
Daging Rujak - Gesmoorde gekruide rundvleesblokjes met gember

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in dobbelstenen en bak het in een beetje olie.
2. Maak de ui schoon en snipper het fijn.
3. Doe dit ook met de djahe, kunyit, kemirienoten en knoflook.
4. Fruit alles in een beetje olie en doe er de sambal en de sereh bij.
5. Voeg het vlees en de santen toe en laat het geheel op een klein vuur gaar sudderen.
6. Voeg af en toe een beetje heet water of bouillon toe als het vlees nog niet goed gaar is en lijkt uit te drogen.

Tags

Bron

Indo-recepten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top