Quiche de champignon
- Frans, Ovenschotel
- 60-120 min.
Een lekker hartige quiche. Wel machtig, met gemak eet je met zeker 6 tot 8 personen ervan
Ingrediënten 8 personen
6 plakken bladerdeeg of hartige taart plakjes6 eieren
125 mg kookroom
100 gram geraspte oude kaas
1 a 2 uien
150 gr. gerookte ham
100 gr. bacon
150 gr. champignons (kastagne)
1 rode puntpaprika
1/2 courgette
Benodigdheden
quiche/vlaaivorm, evt .met losse bodemBereidingswijze
Verwarm je oven op 210 graden voor
Snipper de ui en fruit ongeveer minuut of vijf in olie of boter.
Snijd intussen de champignons in plakjes, de paprika in dunne schijfjes en de courgette in blokjes.
Neem de ham , rol op en snijd kleine plakjes van ongeveer 2 cm. Doe hetzelfde met de bacon.
Klop in een maatbeker de eieren los en voeg de kookroom eraan toe. Klop goed los en voeg de oude kaas erbij, roer nogmaals goed door en breng nog wat op smaak met wat peper en evt zout. Peper kan je best wat van bijdoen, aangezien de smaak wat vervaagd tijdens het bakken. Pas wel op met zout.
Neem de quichevorm en bekleed deze , nadat je de vorm hebt ingevet, met plakjes bladerdeeg. Prik er met dee vork gaatjes in, zo blijft de bodem luchtig. Verdeel de vulling (ui, paprika, courgette en ham ) over de bodem en giet hierover het kaas/ei mengsel
Strooi evt. wat tijm over het geheel
Bak in ongeveer 20 minuten op 210 graden af in je oven.
Succes en eet smakelijk