Duitse pretzelbroodjes
- Duits, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Koop je ook wel eens van die lekker pretzelbroodjes in Duitsland??? Nu kun je ze zelf maken. Makkelijk en snel op tafel. Superlekker !
Ingrediënten 10 personen
500 gram bloem10 gram zout,
10 gram suiker
260 ml water
15 gram droge gist
40 gram gesmolten boter
Zeezout, sesam, maanzaad, kaas
Benodigdheden
Scherp mesBereidingswijze
.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
Kneed in ongeveer tien minuten het deeg tot een samenhangende bol.
Het deeg is niet plakkerig.
Laat afgedekt een half uurtje rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 10 stukken van rond de 86 gram en maak er bolletjes van.
Laat deze even onafgedekt op je aanrecht rusten terwijl je de oven alvast voorverwarmt op 200 graden boven en onderwarmte. Zet een pan op en doe hier 1,5 liter water in.
Als het water aan de kook is zet je het vuur heel klein en strooi je er 75 gram bakingsoda in. Leg er een paar deegballen in laat een half minuutje liggen en draai ze voorzichtig om. Na nog een halve minuut haal je ze mbv een schuimspaan uit het water en leg je ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat een minuutje staan en snijd de broodjes dan in. Bestrooi met grof zeezout, gemalen sesam of maanzaad. Je kunt ze ook wat dieper insnijden en geraspte kaas in de snee doen.
Bak goudbruin in ongeveer 20-25 minuten
suces en eet smakelijk
Serveertip
Je kunt de broodjes bestrooien met zeezout maar ook met maanzaad, sesam, net wat je lekker vind. Het is ook lekker om de broodjes wat dieper in te snijden en te vullen met geraspte kaas.