Bananenbrood beslag met spek cup cakes

  • Afrikaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2016
  • Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

  • Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

  • Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

    Bananenbrood beslag met spek cup cakes

Heerlijk combinatie van zoet en hartig.

Deel dit recept

Ingrediënten 9 personen
1/4 kop boter
1/2 kop suiker
1 ei
1 kop zelfrijzend bakmeel
3 (over) rijpe bananen, fijn geprakt met vork
1/2 t vanille extract
1/4 t zout

olie voor invetten van cup cakes
9 plakjes ontbijtspek (ronde plakjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kluts de boter en eieren tot romig.
2. Meng vanille erdoor.
3. Kluts ei door beslag.
4. Zeef droge ingrediënten en meng door beslag.
5. Meng bananen erdoor.
6. Vet 9 cup cake houdertjes in met olie en voor dit uit met spek.
6. Verdeel beslag over cup cakes.
7. Bak 3/4-1 uur bij 180*C of tot gaar en droog binnenin.

Serveertip

Lauwwarm zijn ze lekker, maar ik vind als ze een dagjes staan de smaken veel rijper worden.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 22-05-2016

negeer stap 3

Tony6 avatar
Tony6 22-05-2016

Hoi Deon, lekker recept, maar wanneer en hoeveel eieren moeten er nu in? Bij 1. en bij 3. staat dat er eieren in moeten. Ik heb er eentje in gedaan. Mijn muffins worden meestal wel iets luchtiger. Wat raad je me aan?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten